Stationspark Sint-Michiels

Historische stad in ontwikkeling, Historische stad in ontwikkeling - Pleinen en parken
New idea

Het stationsplein aan de achterkant van het station wordt zeer weinig gebruikt. Doe er iets mee, denk aan een park dat je kan verbinden met het park aan de zijkant van het station.

Reactie

Paul Deloof
Leuk idee, prachtig plein welke ten volle kan benut worden voor allerhande aktiviteiten, ...concerten, ijssculpturen, ..studentikoze aktiviteiten.... Verdient zeker de nodige aandacht Nog een idee : wat met de voorkant van het station, het bovendek van de stationsparking ? Er doen allerhande verhalen de ronde : wordt er nog op gebouwd? wat komt er ? blijkbaar is er ook sprake van de inrichting van een groen stadspark wat natuurlijk fantastisch zou zijn als groene long voor de bewoners van de appartementen, de studenten, de werknemers van de diverse bedrijven (NMBS, Proximus, hotels...) en de gebruikers van de parking zelf...dixit schepen Franky Dumon...De aldus verloren parkeerplaatsen zouden gecompenseerd worden via een nieuwe parking iets verderop richting Bombardier... Een directe bovengrondse verbinding over de sporen van de stationsparking naar de scholencampus KULAB, Vives, Ter Groene Poorte, aan de Spoorwegstraat voor fietsers-voetgangers behoort blijkbaar ook tot de mogelijkheden. in de Spoorwegstraat
Maarten
Goed idee! Als compensatie voor het "Groen Brugge" aan het station dat er nooit gekomen is (als je die ene vierkante meter tuin bij de appartementsgebouwen niet meerekent). Zou een nieuw rustpunt in de stad kunnen zijn.

Jouw reactie