Deelname Biobedrijf Vermeulen

Uitbreiden van korte ketenverkoop en dit op milieuvriendelijke wijze van biobedrijf Vermeulen.

Twee generaties terug trok hovenier Pol (Leopold) Vermeulen vanuit Sint-Andries met paard en kar volgeladen met groenten en fruit naar Brugge om die te verkopen. Het transport was toen milieuvriendelijk en CO2 neutraal (tenzij het paard...). Twee generaties verder brengt kleinzoon bioboer Philip Vermeulen sinds kort zijn groenten en fruit ook CO2 neutraal naar Brugge. Weliswaar met een stalen ros 100% op elektriciteit.

Afnemers kiezen terug bewust voor korte keten, diversiteit, versheid , kwaliteit van het groentengamma (minder vlees) voor hun gerechten.
Om deze producten naar de Brugse horeca te brengen werd er geïnvesteerd in een 100% elektrische (CO2 neutraal) bestelwagen. Eveneens wordt er extra personeel gezocht om dit te doen.
Steeds meer chefs kiezen voor lokale producten mee met het seizoen en vermelden de producent op hun menukaart om zo de consument bewust te maken van de herkomst van het product en het volgen van de seizoenen