Zwemmen in de reien terug van start

29 juni 2018

Vanaf zaterdag 30 juni tot en met zondag 2 september kan je terug zwemmen in de reien bij het selgascano pavilion aan de Coupure.

Dit project is de realisatie van een idee vanuit de toekomst van Brugge en ging eerder al door tijdens de Triënnale van 2015 (toen vanaf het platform ontworpen door Aterlier Bow-Wow). 

Vlak bij de Coupure springt de installatie van het Spaanse architectenbureau selgascano in het oog. De organische constructie met roze, oranje en gele doorschijnende wanden geeft kleur aan het water en vormt een ideale verpozingsplek. Hoewel het kanaal vandaag nog steeds bevaarbaar is en een verbinding vormt tussen de Ringvaart en de binnenstad, blijven de sluizen hier meestal gesloten. Dit drijvend paviljoen is de ideale plek voor volwassenen en kinderen om pootje te baden of een plons in de reien te wagen. 

Wanneer?

Elke zaterdag en zondag in juli (start op zaterdag 30 juni) en augustus + 1 en 2 september
Van 12 tot 18 uur
Op die momenten zijn er ook redders aanwezig
Voorwaarden: indien de waterkwaliteit toelaat om te zwemmen

Waar?

Zwemmen
Vanaf selgascano pavilion
Coupure
8000 Brugge

Omkleedruimte en sanitair (geen douches)
Zaal Den Hoye
Preikherenrei 15A
8000 Brugge

Meer info

Er zal via de Facebookpagina van de Triënnale gecommuniceerd worden als er niet gezwommen kan worden
 

© Tom Leentjes

Zie ook

3 oktober 2018

Op 3 oktober was het exact één jaar geleden dat we samenkwamen om het anti-eenzaamheidsplan op te starten. Stadsdiensten, verenigingen en buurten gingen met het thema eenzaamheid aan de slag. Op donderdagmiddag 29 november komt er een opvolgcongres. De input van elke Bruggeling is hierbij van groot belang. Schrijf je zeker in! Alle info verder in dit item.

30 augustus 2018

In deze brochure krijg je tips om jouw buurt te vergroenen, mooier, duurzamer en warmer te maken.