Vraag hulp aan je buren of leer ze beter kennen via Hoplr

10 december 2018

Meer dan 150.000 huishoudens gebruiken al ‘Hoplr’, het online sociale netwerk voor en door je buurt. Via Hoplr (hoplr.com en/of de app) sta je als inwoner op een heel eenvoudige manier in contact met de mensen van je straat of buurt.

Het platform biedt je heel wat voordelen:

  1. Elke buurt is privé en alleen je buren en jij hebben toegang tot jouw buurt via een specifieke inlogcode
  2. Je kan op een eenvoudige manier je buren leren kennen
    Stel jezelf op het platform aan je buren voor: wie ben je, wat doe je en hoe kan je helpen? Begroet nieuwe buren en ontdek wie er in jouw straat of buurt woont
  3. Lanceer er een oproep of stel een vraag
    Zoek je een handige harry? Wil je een ladder lenen? Nood aan een betrouwbare babysit? Wil je een initiatief lanceren? Of is je huisdier vermist? Post dan zeker een berichtje op het platform. Op die manier kan je op zoek gaan naar een oplossing die je hopelijk in jouw buurt kan vinden
  4. Lees meer info over je buurt
    Van inbraakmeldingen, tot buurtfeesten, het uitlenen van materiaal en informatie vanuit Stad Brugge over bijvoorbeeld wegenwerken in je straat… Je komt het te weten via Hoplr.

Hoplr in Brugge
Momenteel lanceerde Hoplr in Brugge een negental (test)projecten in volgende buurten:
1. Lissewege - Zwankendamme
2. Sint-Anna- en Langestraatkwartier
3. Sint-Pieters
4. Zeebrugge
5. Ezelstraat – Sint-Gillis –en Burgkwartier
6. Kristus-Koning
7. West-Brugge en Steenstraatkwartier
8. Onze-Lieve-Vrouwe- en Magdalenakwartier
9. Sint-Katarina – Sint-Trudo

Verschillende buurten ontvingen intussen een brief in hun bus om zich aan te melden of zullen dit eerstdaags ontvangen. Stad Brugge evalueert dit online platform verder en bekijkt of de buurten nog verder uitgebreid kunnen worden in de toekomst.

Zie ook

7 december 2018

Op donderdagmiddag 29 november vond in de cultuurzaal van Daverlo het opvolgcongres vierkant tegen eenzaamheid plaats. Hoe gingen stadsdiensten, verenigingen en Bruggelingen het afgelopen jaar met het thema eenzaamheid aan de slag? Welke acties kunnen anders of beter? Waar moet nog meer op ingezet worden? Een boeiende namiddag met zo'n 130 aanwezigen. 

Interactieve werktafel opvolgcongres vierkant tegen eenzaamheid
30 oktober 2018

In deze brochure krijg je tips om jouw buurt te vergroenen, mooier, duurzamer en warmer te maken.