Opvolgcongres vierkant tegen eenzaamheid op 29 november

3 oktober 2018

Opvolgcongres vierkant tegen eenzaamheid op donderdag 29 november

In de zomer van 2017 werd Brugge opgeschrikt door een aantal confronterende vaststellingen: op korte termijn waren er enkele eenzame overlijdens van Bruggelingen die aanzienlijke tijd daarvoor in alle eenzaamheid waren gestorven. Deze vaststellingen hebben een golf van reacties opgewekt die het stadsbestuur aangezet hebben om in te zetten op een anti-eenzaamheidsplan.
Dit anti-eenzaamheidsplan heeft niet tot doel om nieuwe structuren of nieuwe diensten in het leven te roepen. Het doel is om samen de krachten te bundelen en werk te maken van een actieplan dat opgesteld en verder uitgewerkt werd. Intussen gingen ook heel wat organisaties en buurten aan de slag met dit thema.
Goed een jaar later wordt de stand van zaken teruggekoppeld tijdens een opvolgcongres. Er werden naar aanleiding van de eerste brainstormconferentie in oktober 2017 tien ideeën gelanceerd en hierna acties uitgewerkt. Wat is gelukt na één jaar praktijkervaring? Wat niet en waarom? Hoe kunnen deze acties versterkt worden? Jouw input is hierbij van groot belang. Blokkeer deze datum alvast in je agenda!

Oproep

Werkte je de afgelopen periode aan een project of een actie tegen eenzaamheid? En wil je dit graag aan bod laten komen tijdens het congres? Neem contact op met de toekomst van Brugge vóór 20 oktober via toekomst@brugge.be. We bekijken of dit op 29 november een plek kan krijgen.

Praktisch

Opvolgcongres vierkant tegen eenzaamheid
Donderdag 29 november van 13 tot 17.30 uur
Daverlo
Dries 2
8310 Brugge

De toegang is gratis, inschrijven kan binnenkort op www.brugge.be/opvolgcongres
Wil je op de hoogte blijven van zodra de inschrijvingen van start gaan? Stuur een e-mail naar toekomst@brugge.be.
De toekomst van Brugge zit sinds de start van dit project in de kerngroep en faciliteert de brainstorm sessies.

Zie ook

31 augustus 2018

Dit schooljaar wordt het project brede school uitgebreid van zes naar elf scholen. Er komen tandems bij in Brugge-noord en Brugge centrum.

30 augustus 2018

In deze brochure krijg je tips om jouw buurt te vergroenen, mooier, duurzamer en warmer te maken.