Nieuwe coördinator voor de toekomst van Brugge

20 september 2017

In februari vertrok Sofie Rapsaet als coördinator van de toekomst van Brugge. Ze trok het project de afgelopen drie jaar met naamgenote Sofie Verheye. Heel wat burgerinitiatieven werden aangemoedigd, oproepen gelanceerd, ateliers georganiseerd en inspraak over stadsprojecten opengesteld. Die boeiende drie jaar resulteerde in heel wat ideeën en projecten en bracht een mooie wisselwerking met zich mee tussen stadsdiensten, organisaties en Bruggelingen. 

Sinds februari trok Sofie Verheye het project even alleen in afwachting van de aanstelling van een nieuwe coördinator. Het participatietraject rond het Beleidsplan Ruimte Brugge werd verder opgevolgd, het fietscongres voorbereid, de communicatie en contacten met heel wat organisaties / Bruggelingen / scholen onderhouden, lopende projecten opgevolgd, een projectsubsidie mee voorbereid, ...

Sinds 1 september is de toekomst van Brugge terug met twee. Ine Plovie werd aangesteld als nieuwe coördinator. Een op en top Brugse die dankzij haar ervaring bij Stad Oostende (strategische planning, participatietraject 'Kom Uit je Schelp', Europese projecten, ...) én haar betrokkenheid bij het project van de toekomst van Brugge van bij het begin - met onder meer de uitbouw van het project brede school - een grote meerwaarde zal betekenen voor het participatief gebeuren in deze mooie stad.

Samen zijn we met jou klaar voor de toekomst van de toekomst van Brugge!

Heb je zelf bepaalde suggesties, ideeën, wil je mee werken aan één van de lopende projecten?
Neem zeker contact met ons op of volg het reilen en zeilen van dit project via Bruggeinspraak, website, nieuwsbrief en social media.

Graag tot binnenkort.

Ine en Sofie

 

Zie ook

20 maart 2018

Wil je (een deel van) je tuin of onbebouwd terrein openstellen en het buurtgevoel meer aanwakkeren? Denk je aan een gemeenschappelijke buitenkeuken of barbecue, een grotere speelruimte voor de kinderen… ? Dan is dit project iets voor jou! Haal inspiratie uit het interview met twee tuindelers verder in dit item.

9 maart 2018

De toekomst van Brugge was op zaterdag 10 en op zondag 11 maart duidelijk aanwezig in het geboortebos.