Nieuwe coördinator voor de toekomst van Brugge

20 september 2017

In februari vertrok Sofie Rapsaet als coördinator van de toekomst van Brugge. Ze trok het project de afgelopen drie jaar met naamgenote Sofie Verheye. Heel wat burgerinitiatieven werden aangemoedigd, oproepen gelanceerd, ateliers georganiseerd en inspraak over stadsprojecten opengesteld. Die boeiende drie jaar resulteerde in heel wat ideeën en projecten en bracht een mooie wisselwerking met zich mee tussen stadsdiensten, organisaties en Bruggelingen. 

Sinds februari trok Sofie Verheye het project even alleen in afwachting van de aanstelling van een nieuwe coördinator. Het participatietraject rond het Beleidsplan Ruimte Brugge werd verder opgevolgd, het fietscongres voorbereid, de communicatie en contacten met heel wat organisaties / Bruggelingen / scholen onderhouden, lopende projecten opgevolgd, een projectsubsidie mee voorbereid, ...

Sinds 1 september is de toekomst van Brugge terug met twee. Ine Plovie werd aangesteld als nieuwe coördinator. Een op en top Brugse die dankzij haar ervaring bij Stad Oostende (strategische planning, participatietraject 'Kom Uit je Schelp', Europese projecten, ...) én haar betrokkenheid bij het project van de toekomst van Brugge van bij het begin - met onder meer de uitbouw van het project brede school - een grote meerwaarde zal betekenen voor het participatief gebeuren in deze mooie stad.

Samen zijn we met jou klaar voor de toekomst van de toekomst van Brugge!

Heb je zelf bepaalde suggesties, ideeën, wil je mee werken aan één van de lopende projecten?
Neem zeker contact met ons op of volg het reilen en zeilen van dit project via Bruggeinspraak, website, nieuwsbrief en social media.

Graag tot binnenkort.

Ine en Sofie

 

Zie ook

18 juli 2018

Op zaterdag 8 september organiseert de toekomst van Brugge haar vijfde festival. We willen in deze editie samen met heel wat partners de Brugse buurten en Bruggelingen een boost geven. Het wordt een gevarieerde dag voor jong en oud met lezingen, workshops, een hapje en een drankje, een buurtinspiratiemarkt, een ideeënmuur, kinderopvang, animatie, een buurtfeest en nog veel meer. Ontdek hier het programma en schrijf je in!

28 juni 2018

Het ontvangstgebouw voor cruisetoeristen in Zeebrugge is klaar met een check-in zone, een winkel, een restaurant en een verdieping om evenementen te organiseren.