Jouw projectidee voor een duurzame buurt

29 november 2017

Denk je aan een projectidee dat Vlaanderen, je gemeente of je wijk duurzaam kan maken? 

Jouw projectidee voor de toekomst

Projectoproep Growfunding / Bond Beter Leefmilieu 2018

Heb jij met je organisatie een projectidee dat Vlaanderen, je gemeente of je wijk duurzaam kan maken? Via Growfunding / Bond Beter Leefmilieu kan je geld, middelen en talent bij elkaar brengen om jouw project te realiseren. Alle ideeën en projecten die de transitie naar een duurzame samenleving versnellen, zijn welkom: deelinitiatieven voor gereedschap, hernieuwbare energieproductie op wijkniveau of de aanleg van een dakboerderij: noem maar op. Zelf ken je waarschijnlijk nog betere voorbeelden.

Hoe gaan ze te werk?

  • Projectideeën kunnen ingestuurd worden tot 21 januari 2018. Stuur een korte omschrijving, richtbedrag, doel van het project en motivatie naar Lisa Huylebroeck (lisa.huylebroeck@bblv.be).

  • Ze selecteren de meest beloftevolle projecten die in aanmerking komen. Op 24 januari 2018 maken we de selectie bekend.

  • In twee workshops (1 febuari en 15 februari 2018)  begeleiden ze de projecten richting een succesvolle growfundingcampagne.

  • Van begin maart tot begin juli 2018 komen de projecten online op het growfundingplatform. Tijdens die periode voer je als projecteigenaar zelf campagne naar je netwerk.

Wat mag je allemaal verwachten?

Info- en feedbacksessie voor iedereen met vragen over Growfunding/Bond Beter Leefmilieu. Op 14 december om 18u bij Bond Beter Leefmilieu (Tweekerkenstraat 47, Brussel). Inschrijven via lisa.huylebroeck@bblv.be  

Workshop 1: Van idee tot Growfunding-project. Voor mensen die effectief een growdfundingcampagne willen opzetten (deze workshops zijn gratis, maar wel verplicht voor de geselecteerde projecten). Op 1 februari 2018 om 18u in Brussel. Inschrijven via lisa.huylebroeck@bblv.be.  

Workshop 2: Hoe bouw je een communicatieplan op? Deze workshop is een vervolg op de eerste, ook verplicht voor mensen die een growfundingcampagne willen opzetten. Op 15 februari 2018 om 18u in Brussel. Inschrijven via lisa.huylebroeck@bblv.be.

Lancering Growfundingprojecten/campagnes van begin maart 2018 tot begin juli 2018. Ook na de workshops en tijdens je campagne kan je rekenen op hun ondersteuning en ons advies.

Wat is Growfunding?

Growfunding is een vernieuwende vorm van crowdfunding. Vanuit de onderbuik van Vlaanderen borrelen tal van inspirerende ideeën en experimentele projecten op. Via het systeem van attenties en donaties brengt het projecthouders en donateurs samen rond een concreet project in hun stad. Laat je inspireren door projecten op www.growfunding.be.  

 

Zie ook

20 maart 2018

Wil je (een deel van) je tuin of onbebouwd terrein openstellen en het buurtgevoel meer aanwakkeren? Denk je aan een gemeenschappelijke buitenkeuken of barbecue, een grotere speelruimte voor de kinderen… ? Dan is dit project iets voor jou! Haal inspiratie uit het interview met twee tuindelers verder in dit item.

9 maart 2018

De toekomst van Brugge was op zaterdag 10 en op zondag 11 maart duidelijk aanwezig in het geboortebos.