Hoe zien jongeren Brugge fietsstad? Ontdek het in de Brugse winkelstraten en kijk omhoog!

20 oktober 2017

In het kader van het project ‘kind- en jeugdvriendelijke stad’, kreeg de mening van kinderen en jongeren over fietsen in Brugge een centrale plaats tijdens het Fietsival dat doorging op donderdag 26 oktober in de Magdalenazaal.

Half september startte een voortraject waarbij 68 jongeren op een creatieve manier hun mening konden geven over wat een fietsvriendelijk Brugge voor hen betekent. Aan de hand van workshops, mondde dit uit in twaalf kwalitatieve stadsvlaggen die van 23 oktober tot en met 12 november uithangen in de twee grote Brugse winkelstraten (Noordzandstraat, Geldmuntstraat, Steenstraat en Zuidzandstraat). Het pamflet dat je hieronder terugvindt, geeft meer uitleg over de betekenis van deze vlaggen en hoe de jongeren uit Brugge centrum, Brugge rand en Brugge noord het fietsen in Brugge ervaren. 

Ben je in het stadscentrum de komende periode? Kijk dan even naar omhoog in de winkelstraten en ontdek hoe jongeren het fietsen in en rond de stad beleven.

De making off van dit project, kan je ontdekken in dit filmpje.

pamflet_fietsen_in_brugge.pdf

Zie ook

20 december 2017

Zie je een link tussen jouw project / idee en het thema van de Triënnale of één van de kunstwerken en heb je een concreet voorstel / idee om te doen of te organiseren tijdens de Triënnale? Zoek je nog partners om dit verder uit te werken? Kom naar het brainstorm moment op dinsdagavond 30 januari van 19 tot 22 uur in de Brugse Vrijwilligerscentrale.

15 december 2017

Stad Brugge haalt met het project ‘De Stadsrepubliek’ een bedrag van twee miljoen euro binnen.