Hoe zien jongeren Brugge fietsstad? Ontdek het in de Brugse winkelstraten en kijk omhoog!

20 oktober 2017

In het kader van het project ‘kind- en jeugdvriendelijke stad’, kreeg de mening van kinderen en jongeren over fietsen in Brugge een centrale plaats tijdens het Fietsival dat doorging op donderdag 26 oktober in de Magdalenazaal.

Half september startte een voortraject waarbij 68 jongeren op een creatieve manier hun mening konden geven over wat een fietsvriendelijk Brugge voor hen betekent. Aan de hand van workshops, mondde dit uit in twaalf kwalitatieve stadsvlaggen die van 23 oktober tot en met 12 november uithangen in de twee grote Brugse winkelstraten (Noordzandstraat, Geldmuntstraat, Steenstraat en Zuidzandstraat). Het pamflet dat je hieronder terugvindt, geeft meer uitleg over de betekenis van deze vlaggen en hoe de jongeren uit Brugge centrum, Brugge rand en Brugge noord het fietsen in Brugge ervaren. 

Ben je in het stadscentrum de komende periode? Kijk dan even naar omhoog in de winkelstraten en ontdek hoe jongeren het fietsen in en rond de stad beleven.

De making off van dit project, kan je ontdekken in dit filmpje.

pamflet_fietsen_in_brugge.pdf

Zie ook

3 oktober 2018

Op 3 oktober was het exact één jaar geleden dat we samenkwamen om het anti-eenzaamheidsplan op te starten. Stadsdiensten, verenigingen en buurten gingen met het thema eenzaamheid aan de slag. Op donderdagmiddag 29 november komt er een opvolgcongres. Jouw input is hierbij van belang. Blokkeer de datum alvast in je agenda.

31 augustus 2018

Dit schooljaar wordt het project brede school uitgebreid van zes naar elf scholen. Er komen tandems bij in Brugge-noord en Brugge centrum.