Hoe zien jongeren Brugge fietsstad? Ontdek het in de Brugse winkelstraten en kijk omhoog!

20 oktober 2017

In het kader van het project ‘kind- en jeugdvriendelijke stad’, kreeg de mening van kinderen en jongeren over fietsen in Brugge een centrale plaats tijdens het Fietsival dat doorging op donderdag 26 oktober in de Magdalenazaal.

Half september startte een voortraject waarbij 68 jongeren op een creatieve manier hun mening konden geven over wat een fietsvriendelijk Brugge voor hen betekent. Aan de hand van workshops, mondde dit uit in twaalf kwalitatieve stadsvlaggen die van 23 oktober tot en met 12 november uithangen in de twee grote Brugse winkelstraten (Noordzandstraat, Geldmuntstraat, Steenstraat en Zuidzandstraat). Het pamflet dat je hieronder terugvindt, geeft meer uitleg over de betekenis van deze vlaggen en hoe de jongeren uit Brugge centrum, Brugge rand en Brugge noord het fietsen in Brugge ervaren. 

Ben je in het stadscentrum de komende periode? Kijk dan even naar omhoog in de winkelstraten en ontdek hoe jongeren het fietsen in en rond de stad beleven.

De making off van dit project, kan je ontdekken in dit filmpje.

pamflet_fietsen_in_brugge.pdf

Zie ook

16 april 2018

Lissewege heeft dringend nood aan hedendaagse sport- en socioculturele voorzieningen. Eén van die sites waar dit mogelijk is, is de voormalige gemeenschapsschool 'De Regenboog' in de Scharphoutstraat. Deze wordt momenteel gebruikt door verschillende verenigingen, maar verkeert in slechte staat. De toekomst van Brugge wil daarom graag jouw mening over deze plek. Wat zijn jouw wensen voor de toekomst van de Scharphoutsite? Vul de vragenlijst in en laat het ons weten!

17 april 2018

Het weekend van 27-29 april komt ‘de Belgiek’ - een mobiele cultuurzaal - naar Zeebrugge. Je kan je mening geven over de toekomst van Zeebrugge.