Hoe zien jongeren Brugge fietsstad? Ontdek het in de Brugse winkelstraten en kijk omhoog!

20 oktober 2017

In het kader van het project ‘kind- en jeugdvriendelijke stad’, kreeg de mening van kinderen en jongeren over fietsen in Brugge een centrale plaats tijdens het Fietsival dat doorging op donderdag 26 oktober in de Magdalenazaal.

Half september startte een voortraject waarbij 68 jongeren op een creatieve manier hun mening konden geven over wat een fietsvriendelijk Brugge voor hen betekent. Aan de hand van workshops, mondde dit uit in twaalf kwalitatieve stadsvlaggen die van 23 oktober tot en met 12 november uithangen in de twee grote Brugse winkelstraten (Noordzandstraat, Geldmuntstraat, Steenstraat en Zuidzandstraat). Het pamflet dat je hieronder terugvindt, geeft meer uitleg over de betekenis van deze vlaggen en hoe de jongeren uit Brugge centrum, Brugge rand en Brugge noord het fietsen in Brugge ervaren. 

Ben je in het stadscentrum de komende periode? Kijk dan even naar omhoog in de winkelstraten en ontdek hoe jongeren het fietsen in en rond de stad beleven.

De making off van dit project, kan je ontdekken in dit filmpje.

pamflet_fietsen_in_brugge.pdf

Zie ook

18 juli 2018

Op zaterdag 8 september organiseert de toekomst van Brugge haar vijfde festival. We willen in deze editie samen met heel wat partners de Brugse buurten en Bruggelingen een boost geven. Het wordt een gevarieerde dag voor jong en oud met lezingen, workshops, een hapje en een drankje, een buurtinspiratiemarkt, een ideeënmuur, kinderopvang, animatie, een buurtfeest en nog veel meer. Ontdek hier het programma en schrijf je in!

28 juni 2018

Het ontvangstgebouw voor cruisetoeristen in Zeebrugge is klaar met een check-in zone, een winkel, een restaurant en een verdieping om evenementen te organiseren.