Voedselbos sint Kruis

In Sint-Kruis (Brugge) was een groep enthousiastelingen  druk in de weer met het aanleggen van een voedselbos. Natuurpunt CVN maakte dit mogelijk in samenwerking met Stad Brugge, Natuurpunt Brugs Ommeland en Freinetschool De Tandem.
Een voedselbos is een vorm van duurzame landbouw die aansluit bij de permacultuur. Daarin vormen bomen, struiken, planten en kruiden meerdere lagen aan eetbare gewassen. Omdat we in een voedselbos samenwerken met de natuur en er niet tegen ingaan, is er een hoge biodiversiteit. Dit is niet enkel goed voor onze insecten en andere dieren, maar ook een leuke plek om als mens in te vertoeven, gecombineerd met voedselproductie. Net als in een natuurlijk bos heb je minder arbeid en technische ingrepen nodig en is het gebruik van kunstmest overbodig.
In het Voedselbos bij De Tandem is iedereen welkom om te snoepen, te leren of elkaar te ontmoeten. Natuurpunt CVN zet in op zulke projecten omdat we mensen meer in contact willen brengen met de natuur, of zelfs aansporen om hun eigen tuin om te vormen tot een wilde, voedselrijke plaats.
Voel je het al kriebelen? Meer informatie bij:
Anke Desender (vormingsconsulente West-Vlaanderen)
 0492 25 39 96
anke.desender@cvn.natuurpunt.be

Jouw reactie