Tijdslijn

2015
19 oktober 2015
Vlaamse Conceptsubsidie van € 90.000 voor Zeebrugge
In 2015 won Brugge een conceptsubsidie van € 90.000 in het kader van een wedstrijd die uitgeschreven werd door de Vlaamse overheid voor innoverende stadsvernieuwingsprojecten. Die projecten moeten een hefboomfunctie vervullen voor een stadsdeel en de algemene leefkwaliteit van het stadsdeel wezenlijk verhogen. Het project ‘de revitalisering van Zeebrugge’ viel hiermee in de prijzen en de subsidie werd gebruikt voor de opmaak en ontwerp van deze studie met als team Stad Brugge - AWB – 51N4E – Technum – Rebel en Simply Community. Zo werd het eindrapport 'Toekomst Zeebrugge vandaag en morgen' recent - in oktober 2017 - voorgesteld.
2017
17 oktober 2017
Toekomstvisie voor Zeebrugge: studie voorgesteld
Voor het eerst heeft het stadsbestuur een allesomvattende studie voor Zeebrugge in handen. Deze studie dient als leidraad bij ontwikkelingen om Zeebrugge een mooie toekomst te geven, op korte, middellange en lange termijn. Belangrijk is ook dat de alle andere actoren (denk aan de Vlaamse Overheid of de Maatschappij van de Brugse Zeehaven) hier rekening mee kunnen houden bij ontwikkelingen waar zij trekker van zijn.
2018
28 april 2018
De Belgiek komt naar je toe!
Het weekend van 27-29 april kwam ‘de Belgiek’ - een mobiele cultuurzaal - naar Zeebrugge. Er was een programma voor jong en oud en je kon je mening geven over de toekomst van Zeebrugge.