De Stadsrepubliek

De Stadsrepubliek, het verhaal van een wijk die bouwt aan een nieuwe stadsdynamiek. De Stadsrepubliek is een eigentijds stadsproject in de Sint-Jakobsbuurt, een wijk met heel wat troeven.

In een straal van 150 meter vind je hier onder meer bibliotheek De Biekorf, de Stadsschouwburg, het Conservatorium, Cinema Lumière en de Republiek, het Cultuurcentrum en woonzorgcentrum Hof Bladelin. Er zijn verschillende scholen en heel wat leuke handels- en horecazaken. Doel is om deze verschillende stadsgebruikers meer met elkaar in contact te brengen op het individueel traject dat ze nu bewandelen. Deze buurt is met andere woorden de ideale smeltkroes om te bouwen aan een boeiende plek in de stad. 

Ontdek op deze website aan welke plekken in dit kwartier gewerkt wordt en hoe je door samen te werken en ruimtes te delen, elkaar kan versterken en inspireren. Je kan ook zelf meewerken en jouw idee nalaten of je steentje bijdragen. 

 

Actueel

19 november 2019

De Biekorfsite wordt vanaf 2022 vernieuwd waarbij innovatie, energiebesparing en duurzaamheid de kernwoorden vormen voor deze ingrijpende verbouwingsplannen.

© Femke den Hollander

15 november 2019

De Stad stelde in november 2019 het ruimtelijk deelplan rond het Ezelstraatkwartier voor. De buurt en gebouwen met erfgoedwaarde worden zo sterker gemaakt.

4 november 2019

AMOK duikt De Stadsrepubliek in. Ontdek het programma van dit festival verder in dit item.

1 oktober 2019

Heb je ideeën voor de Biekorfsite? Kom naar de Wonderkamer in de bibliotheek en bezorg ze ons!

Pagina's