Over

De toekomst van Brugge is het platform voor burgerinitiatief en toekomstplannen van de Stad. Hier worden ideeën, mensen én ruimte samengebracht. We nodigen je uit om zelf actief de stad te maken. We helpen om je idee of project te verbinden met mensen en andere projecten. Of we nodigen je uit om je mening te geven over actuele stedelijke thema’s. Er worden over verschillende actuele thema’s regelmatig ateliers, debatten of andere evenementen georganiseerd. De toekomst van Brugge faciliteert, connecteert en vernieuwt.  'De toekomst van Brugge' wil deze verbindingen maken en zorgen voor dialoog en bewegingsruimte voor nieuwe initiatieven waardoor we samen de stad van morgen maken. 

Hoe werkt het? 

Neem zelf initiatief: deel jouw idee!

Vertel ons wat je zelf al gedaan hebt en waar wij je bij kunnen helpen. Zoek je iemand met een bepaalde expertise? Wil je weten wie er gebaat is met jouw idee? Of heb je hulp nodig bij de uitvoering? Als je idee in de lijn ligt met de visie van het stadsbestuur, dan helpen we je graag een stukje op weg met jouw idee. We helpen je graag met:

  • het verfijnen van je idee
  • het samenstellen van een dynamische groep met de juiste partners
  • de zoektocht naar middelen en steun
  • de communicatie en de verspreiding van je project

Zo worden deze ideeën haalbare projecten. Vele projecten in een buurt, in de hele stad, in een straat of in de regio zullen zo samen de koers van de Stad bepalen.

Wie? 

De toekomst van Brugge is een open partnerschap: iedereen is welkom en kan meedoen en meedenken. De Stad Brugge biedt dit platform aan.
Een klankbordgroep stuurt de werking van het project 'de toekomst van Brugge'. Leden zijn neutrale, geëngageerde Bruggelingen uit verschillende maatschappelijke hoeken en interesses. De klankbordgroep denkt mee over de thema's, helpt ideeën de lucht in, verbindt en inspireert de werking van het project. Samenstelling: Olivier Salens, Katrien Van Eeckhoutte, Jorijn Neyrinck, Stefaan Lambrecht, Piet Grymonprez, Ludo Lievens, Michiel Vanden Abeele, Bruno D'hont, Lobke Vermeire, Ine Plovie, Sofie Verheye.

Contact

De toekomst van Brugge

Ine Plovie
Coördinator
050 44 81 26

Sofie Verheye
Redacteur-informatie
050 44 81 32

Burg 11
8000 Brugge, België

toekomst@brugge.be
www.detoekomstvanbrugge.be

Twitter
@toekomstbrugge
#detoekomstvanbrugge

Facebook
www.facebook.com/detoekomstvanbrugge

Instagram
https://www.instagram.com/detoekomstvanbrugge