kweepeergelei



Ik heb een kweeperenboom en vorig jaar had ik een zeer goeie opbrengst waardoor ik deze deelde met vrienden en kenissen.
Dezelfde kweeperen gaven bij de vriendinnen na het maken van kweeperengelei een geel gekleurde gelei en bij andere een licht rode kleur.
Tijdens een gezamelijk ontbijt vroegen wij ons af waardoor er een kleurverschil is ,  is de oorzaak een verschil in bereiding - kooktijd of oxidtie ?

Reactie

Karine De Batselier

Hallo, bedankt voor je vraag. Leden van het foodlab geven zo vlug mogelijk antwoord.
Geef je je naam ook door via leefmilieu@brugge.be, dan maak je kans op een moestuinpakket?
We geven jouw vraag ook door aan Angelo Dorny voor een antwoord!

Karine

Voor degene die het gemist hebben: de live facebook met Angelo Dorny kan je hier herbekijken: https://www.facebook.com/194799833893671/videos/667270733702349/
Winnaars van een moestuinstarterspakket worden deze week verwittigd.

Jouw reactie