Zwemmen in de Reien

Treffen, Historische stad in ontwikkeling, Treffen - Reien en andere waterwegen, Historische stad in ontwikkeling - Reien en andere waterwegen
Goedgekeurd
Een uniek openluchtzwembad in een historisch kader

Stel het je even voor: een heerlijke zwempartij in de binnenstad op een warme zomerdag. Zou dit niet het mooiste openluchtbad van het land kunnen zijn?

Twee verschillende doelgroepen met verschillende wensen, dromen van het ‘terugwinnen’ van het water en de vrijheid van het zwemmen in de historische stad.

Sportieve zwemmers willen lange afstanden zwemmen, op vaste uren, met een groep en met getrainde zwemmers
Recreatieve zwemmers willen een beperktere zone, met permanente bewaking, ontspanningsmogelijkheden, sanitair en douches
 

Sportief zwemmen in de Lange Rei - zomer 2014:

Sportdienst en dienst leefmilieu van de stad Brugge
Brugse zwemverenigingen
Brugse sportraad
Sint-Leo College
 

Recreatief zwemmen - zomer 2015:

Jeugddienst, sportdienst en dienst leefmilieu van de stad Brugge
Brugse zwemverenigingen
Jeugdraad en Brugse sportraad
Sint-Leocollege
Brugge Plus - Triënnale

 

•verkenning
•voorbereiding
•uitwerking
•uitvoering

Sportief zwemmen in de Lange Rei - zomer 2014:

Sinds juli 2014 kunnen leden van erkende Brugse watersportclubs drie keer per week op vaste tijdstippen een duikje wagen in de Langerei tussen de Carmersbrug en de Duinenbrug. Dit kan in de maanden juli, augustus en september. Het aanbod richt zich op sportieve zwemmers en is aan een aantal voorwaarden gebonden. Zo moeten de clubs zelf zorgen voor gebrevetteerde redders, moeten ze de waterkwaliteit op regelmatige basis nagaan, moeten ze herkenbare badmutsen dragen en moeten ze zorgen voor een verzekering voor hun leden. Het nabijgelegen Sint-Leo College stelt de kleedkamers ter beschikking.

Recreatief zwemmen - zomer 2015:

In de zomer van 2015 is het mogelijk om de Reien open te stellen voor iedereen die recreatief wil zwemmen, op een veilige en verantwoorde manier. Naast de trainingen voor zwemclubs wordt in de maanden juli en augustus, op zaterdag- en zondagnamiddag, ook een zone voor recreatief zwemmen ingericht in de Langerei. Het initiatief kadert binnen het kunstproject ‘Canal Swimmers Club’ dat naar aanleiding van de Triënnale 2015 zijn stek krijgt in de Langerei. Iedereen zal er, binnen het vastgelegde tijdsbestek en binnen een afgebakende zone, verfrissing kunnen opzoeken in het reienwater. Zwemmen in de Lange Rei buiten de vastgelegde zone en tijdstippen blijft strikt verboden. Ook in andere Brugse wateren is het verboden om te zwemmen.

 

 

verordening_zomerzwemmen_in_de_lange_rei_2014.pdf

Jouw reactie