Winkelstraten verkeersvrij op vaste tijdstippen

Philip Maene
Duurzaam verplaatsen, Duurzaam verplaatsen - Autoluw en verkeersvrij
In uitwerking
Winkelstraten op vaste tijdstippen verkeersvrij maken

Bepaalde winkelstraten gedurende één bepaalde periode van de dag verkeersvrij maken.
 

Reactie

Anne Peter
Ideaal!
Lien Depoorter
Zeker op zaterdag! En graag op termijn volledig verkeersvrij!
Marleen Brutyn
Ik ben voor autovrije straten, mits een duidelijk afgebakende strook voor de fietsers.
Stieperaere
Of fiets/wandelstraten maken zoals in Amsterdam. Met fietssuggestiestroken in het midden van de weg...
Wouters Eric
In meerdere historische steden in eigen - en buitenland is een verkeersluw tot -vrij centrum de evidentie zelve. Een multidisciplinair team kan heel wat opsteken in bv. Amsterdam, Etten-Leur, Rosendaal, Middelburg. Bevoorrading kan bv. voor 9 u. of na 20 u. , openbaar vervoer via Dijver, Braambergstraat, lus naar Hoogstraat, Vlamingstraat en naar Ring via Vlamindam. Het proberen meer dan waard !
vandenweghe jan
ik ben voorstander om op vaste tijdstippen het centrum verkeersvrij te maken., te starten met elke zaterdag van 11 tot 17 H Wij hebben nog enkele geasfalteerde straten in Brugge., waar op de geluidshinder minder is dan het rijden op kasseien. Daarom stel ik voor om de verkeerslus waarvan sprake hierboven , via de molenbrug , langs de bogaardenstraat naar de st jan straat te laten lopen; Zodoende neemt men de philipstockstraat, en vlamingstraat tot aan het theater mee in het verkeersvrije wandelcircuit. Wat betreft de bushalte op de markt. Er is een bus die enkel van de markt naar het zand rijdt, meestal staan de toeristen daarop te wachten. Ik stel voor om deze bus af te schaffen en iedereen naar de biekorf te sturen als opstapplaatswaar veel meer bussen naar het station rijden.
Annelies
Een absolute must voor Brugge!
hilde beernaert
Goed voorstel maar liefst grotere zones als fiets/wandelstraat. Er zijn inderdaad talloze voorbeelden in het buitenland, Brugge loopt ver achter t.o.v. andere historische steden wat betreft autovrije zones in de binnenstad.
Roland Hostyn
Absoluut eens met Annelies, Hilde en andere reagerende Bruggelingen. Winkels zullen niet minder verkopen omdat er geen auto meer passeert. Niemand koopt een bed of een tv in de winkelstraat als die zaak niet de service geeft dat het (gratis) thuis geleverd en geïnstalleerd wordt. Toonzalen zijn ruim beschikbaar in de rand van de stad.
Moens Peter
Goed voorstel, vaste tijdstippen, de zaterdag van 10 uur tot 18 uur , en de zondag van 14 uur tot 18 uur. Mag soms uitbreiden naar de verdere binnenstad. Door m'n werk (buschauffeur) zie ik zeker het positieve daarvan in wij staan toch aan te schuiven voor auto's die toch geen parkeerplaats vinden.

Pagina's

Jouw reactie