Wilde kruidentuin

David Van Steenkiste
Nieuwe bronnen, Nieuwe bronnen - Voeding, Zorgen, Zorgen - Zorg algemeen
Nieuw idee
Een wilde kruidentuin in het Minnewaterpark van Brugge met onderhoud van de tuin via sociale tewerkstelling

Veel eetbare bloemen en kruiden - die in de winkel vaak duur zijn - kan je plukken in het wild, maar ook in de stad (wat veel mensen niet weten). Brugge mag zich intusssen de culinaire hoofdstad van België noemen; gezien we alle soorten van sterrenrestaurants en bekende chefs hebben.
Eén iets hebben we in onze stad nog niet: een wilde kruidentuin.Een pluktuin kan in een toch wel grote stad als Brugge bruikbaar zijn. Het zou mooi zijn indien we hier werk van kunnen maken. De Brugse horeca kan dit ook goed gebruiken; eetbare bloemen, kruiden, verschillen soorten oliën en siropen uit de natuur kunnen hierdoor aangeboden worden.
Qua locatie zou het Minnewaterpark ideaal zijn. Op die manier wordt dit park ook extra opgefkleurd. Ook kan er samengewerkt worden met mensen met een beperking, de Sleutel, het OCMW en andere organisaties. Ze kunnen helpen met het onderhoud; wat een win win situatie kan betekenen.

Inspiratie: De Kruiderie in Beernem (Bulskampveld)

 

Stad Brugge, OCMW, de Brugse horeca

 

Reactie

de toekomst van...
In samenwerking met Food Lab Brugge werken de stad verder aan de implementatie van de duurzame Brugse voedselstrategie: aanmoedigen van lokale, milieuvriendelijk geproduceerde en seizoensgebonden voeding. We zetten in op extra volkstuinen, deeltuinen, voedselbossen, tegeltuintjes of verticale tuinen. Vragen van bewoners of buurten om groen aan te planten worden ondersteund.

Jouw reactie