Wilde kruidentuin

David Van Steenkiste
Nieuwe bronnen, Nieuwe bronnen - Voeding, Zorgen, Zorgen - Zorg algemeen
Nieuw idee
Een wilde kruidentuin in het Minnewaterpark van Brugge met onderhoud van de tuin via sociale tewerkstelling

Veel eetbare bloemen en kruiden - die in de winkel vaak duur zijn - kan je plukken in het wild, maar ook in de stad (wat veel mensen niet weten). Brugge mag zich intusssen de culinaire hoofdstad van België noemen; gezien we alle soorten van sterrenrestaurants en bekende chefs hebben.
Eén iets hebben we in onze stad nog niet: een wilde kruidentuin.Een pluktuin kan in een toch wel grote stad als Brugge bruikbaar zijn. Het zou mooi zijn indien we hier werk van kunnen maken. De Brugse horeca kan dit ook goed gebruiken; eetbare bloemen, kruiden, verschillen soorten oliën en siropen uit de natuur kunnen hierdoor aangeboden worden.
Qua locatie zou het Minnewaterpark ideaal zijn. Op die manier wordt dit park ook extra opgefkleurd. Ook kan er samengewerkt worden met mensen met een beperking, de Sleutel, het OCMW en andere organisaties. Ze kunnen helpen met het onderhoud; wat een win win situatie kan betekenen.

Inspiratie: De Kruiderie in Beernem (Bulskampveld)

 

Stad Brugge, OCMW, de Brugse horeca

 

Reactie

de toekomst van...
In samenwerking met Food Lab Brugge werken de stad verder aan de implementatie van de duurzame Brugse voedselstrategie: aanmoedigen van lokale, milieuvriendelijk geproduceerde en seizoensgebonden voeding. We zetten in op extra volkstuinen, deeltuinen, voedselbossen, tegeltuintjes of verticale tuinen. Vragen van bewoners of buurten om groen aan te planten worden ondersteund.
Mathilde Timmerman
Beste, Hopelijk stelt u het wel. De wereld gaat verder waar de planten en bomen nog duidelijker hun troeven uitspelen. Telkens opnieuw ben ik verwonderd van het schone die Brugge ons te bieden heeft, zo ook in de botanische tuin bij het kasteel van Tudor. Daar heb ik al vele keren inspiratie gehaald om mijn gesponnen wol te kleuren op natuurlijke manier. Dit jaar studeer ik af aan de de Academy van Antwerpen in beeldende kunst daar kwam ik voor het eerst in contact met planten waar je mee kan kleuren. Ik ben erg gefascineerd door het proces en zet dit de dag van vandaag verder ik een achterhuisje in centrum Brugge . met een stille gedachte onze ambacht van de Brugse Middeleeuwen te eren. Ik hoop dat dit idee voor een wilde kruidentuin word waar gemaakt. Misschien ook leuk om een gedeelte van botanische planten daar te voorzien? Graag wil ik dit project helpen en mijn steun bieden. Groeten Mathilde Timmerman
Els Van Zeir
Ik lees dat dit project al een tijdje zet is.... Ik ben dit zeer genegen, hou mij op de hoogte van dit project, ik wil hier ook aan meewerken. Ik heb reeds kennis en ervaring met tuin en kruiden... Ik wil weer met mijn voeten in de grond staan!❤️ Kruidige groet Els Van Zeir Sint-Andries

Jouw reactie