Wandelstraten voor rolstoelgebruikers

Hilde Beernaert
Zorgen, Zorgen - Mensen met een beperking, Historische stad in ontwikkeling, Historische stad in ontwikkeling - Stadsbeeld
In uitwerking
Autovrije straten met aangepaste voetpaden

Meer autovrije straten met - waar mogelijk - aangepaste voetpaden:
bredere voetpaden, vlakke stenen, zachte overgang ter hoogte van oversteekplaatsen en zijstraten. Om ideeën op te doen: neem plaats in een rolstoel en laat je rijden in de Brugse binnenstad of wandel een dagje mee als vrijwilliger-duwer bij voorzieningen zoals Oranje.

Verenigingen en individuele Bruggelingen die mee willen zorgen voor betere mobiliteit van rolstoelgebruikers

Reactie

Francis Poelvoorde
ooit had ik mijn been gebroken en ik had een rolstoel nodig, toen heb ik gemerkt hoe moeilijk het was om in Brugge rond te rijden, te smalle voetpaden, afhellende voetpaden, fietsen dubbel geparkeerd op het voetpad, auto's geparkeerd op het voetpad, ik ben wel voorstander om de voetpaden zonder stoeprand te gebruiken, zoveel veiliger voor de voetganger, fietser ... doe zo voort!!!
de toekomst van...
De beleidsploeg zal tijdens de legislatuur van 2019-2024 ook extra aandacht besteden aan dit onderwerp. Bij wegwerkzaamheden gaat speciale aandacht naar het wegwerken van niveauverschillen die hinder opleveren voor mensen met een beperking, rolstoelgebruikers, minder mobiele voetgangers én fietsers. Zo moeten voetpaden breed zijn, op maat van kinderwagens, rollators en rolwagens én vrij van obstakels.

Jouw reactie