Volwaardige fontein in het Albertpark

Nicholas Van Vlaardingen
Historische stad in ontwikkeling, Historische stad in ontwikkeling - Pleinen en parken
Nieuw idee

Geef de fontein in het Koning Albert I-Park een invulling met een beeldengroep die kort de geschiedenis schetst van Brugge. Figuren zoals Boudewijn met de Ijzeren Arm en de Brugse Beer (het gevecht), Maria van Bourgondië die van haar paard valt, Jan van Eyck terwijl hij aan het schilderen is, ... Maak ze groot en duidelijk. Een eyecather moet het worden zodat je het al van ver kan zien. Zo krijgt elke bezoeker meteen een teaser over de Brugse geschiedenis. Iets heel modern kan ook, maar maak het vooral groot en imposant.

Reactie

wouter maene
Top idee!!
Nicholas van Vl...
Bedankt Wouter :)
Herman Gevaert
Waarom de vorige beelden van 't Zand niet terug laten gieten? Vermoedelijk bestaan er nog uitgewerkte tekeningen of zelfs de gietvormen nog. Dit zal niet meer kosten dan iets nieuws. Foto's bestaan er bij duizenden.
Luc Desmet
Ik ben het helemaal eens met de heer Gevaert , al weet ik niet of het technisch realiseerbaar is ( beschikbaarheid gietvormen ? ) . De auteursrechten voor een nieuw ontwerp kunnen zo gespaard worden , én terzelfdertijd wordt eerherstel verleend aan de oorspronkelijke kunstenaars(s) . De vroegere beeldengroep was overigens ook een hommage aan de streek , was groot en imposant ..
Martine Sonneville
Ik zou ook heel erg graag de vorige beelden van het Zand terug hebben, op het Zand of in het Park. Dat was een verkeerde beslissing om ze weg te halen. Dat hoofd hierboven op de foto zie ik ook wel zitten. Moet inderdaad groot zijn. Iedereen moet de fontein linken aan Brugge.
Henk Goethals
Waarom niet die mooie plastic walvis uit de vorige Triënnale?

Jouw reactie