Volkskeuken

Loes Maveau
Nieuwe bronnen, Nieuwe bronnen - Voeding
Goedgekeurd

Het zou fijn zijn mocht er in de stad een open plek komen waar op wekelijkse basis (of bij voldoende succes meerdere keren per week) samen (vegetarisch) gekookt wordt met groenten die lokaal in Brugge geteeld worden of met overschotten van de woensdag,- zaterdag- of zondagmarkt of met wat warenhuizen weggooien of wat mensen niet meer nodig hebben. Koken met het aanbod van de dag. Creativiteit troef, een kerngroepje van een viertal koks, bijgestaan door vrijwillige handen om te wassen, snijden, ... mét op heel regelmatige basis workshops over voeding allerhande (gezond eten, koken zonder vlees, zonder gluten, zonder lactose, ... afhankelijk van de vraag). De smakelijke maaltijden kunnen gratis aangeboden worden aan wie het echt nodig heeft. Of aan een democratische prijs aan wie het minder nodig heeft.
 

Reactie

Jeffrey melis
Ik ben bereid om bij buurtwinkels in mijn gemeente (Assebroek en Sint-Kruis) langs te gaan om voedsel die niet meer te verkopen is te zoeken, te verzamelen, uit te scannen samen met de werknemers en te doneren.
de toekomst van...
Dag Jeffrey, Misschien kan je je aansluiten bij de organisatie van één van de soepcafés? Alles info op: http://soepcafebrugge.blogspot.be/p/startpagina.html
de toekomst van...
Met een team van vrijwilligers haalt Soepcafé Brugge groenten en andere voedseloverschotten op bij buurtwinkels. Deze verwerken ze tot soep en groenteschotels. In het Soepcafé bereiden ze samen het eten met die opgehaalde voedseloverschotten. Na het samen klaargemaakt te hebben, gaan ze allen aan tafel; zo willen ze vanuit een ecologische insteek mensen samenbrengen.

Jouw reactie