Vernieuwende stadsrandparkings

Jorina Deman
Duurzaam verplaatsen, Duurzaam verplaatsen - Mobiliteit algemeen
Nieuw idee
Gebruik van de stadsrandparkings stimuleren

Om het verkeer in het centrum van Brugge te weren, kunnen nieuwe stadsrandparkings aangelegd worden of kunnen er verschillende opties herbekenen worden vanuit de bestaande accommodatie. Automobilisten kunnen hun auto daar parkeren en in ruil hiervoor kunnen ze een fiets huren of een ticket krijgen waardoor ze de hele dag kunnen gebruik maken van de stadslijnbussen. Hierdoor worden auto's vervangen door fietsen en bussen en zal het verkeer in de binnenstad vlotter verlopen. Er is minder luchtvervuiling in stad, wat iedereen ten goede komt. Daarnaast kunnen de stadsrandparkingen worden 'beheerd' door mensen die moeilijk een job vinden op de reguliere arbeidsmarkt.
Daaraan gekoppeld kan worden gekeken om een dienst te installeren die instaat voor het onderhoud en herstelling van de fietsen.
 

De Lijn, VDAB en fietshersteldiensten
 

Reactie

Koen Van Loo
En vandaar uit vervoer naar de binnenstad met : http://www.detoekomstvanbrugge.be/nl/idee%C3%ABn-voor-de-stad/milieuvriendelijk-vervoer
Jan Cornelis
Uw idee zou een ware ontlasting voor de stad zijn. Eventueel wel de parkings aanleggen met stenen die het water doorlaten zodat de afwatering niet nog eens extra belast word;
Moens Peter
Dit zou zeer positief zijn, als dit gecombineerd is met gratis en veelvuldig openbaar vervoer, met een grote frequentie. Niet alleen tijdens de kerstaankopen, maar heel het jaar toepassen dan pas veranderen de mensen hun mentaliteit, voor met de auto in de winkel te rijden. Zie voorbeelden in Oostenrijk, Zwitserland (Saas Fee, Zermatt zelfs al meer dan 10 jaar elektrische camionetten, ..), Slovenie (Piran,...)
de toekomst van...
In het beleidsprogramma 2019-2024 staat deze doelstelling vermeld: Het aanbod aan parkeerplaatsen op rand- en park and ride-parkings wordt uitgebreid. De stad voorziet er frequente milieuvriendelijke shuttlebusjes. Stad Brugge onderzoekt ook waar het mogelijk is om waterbussen in te zetten (bv. vanaf Steenbrugge en Dampoort). Shuttlebusjes rijden tussen randparkings en het stadscentrum. Ook het openbaar vervoer wordt hier ingezet om van de randparkings naar het station en het centrum te rijden. We zetten het openbaar vervoer op een frequentere manier in.

Jouw reactie