Velo Brugge

Rani Hoste
Duurzaam verplaatsen, duurzaam verplaatsen - fietsen
Nieuw idee
Fietsenverhuur via de stad

Het idee is volledig overgenomen van stad Antwerpen, maar het is dan ook perfect. Daar kan je aan een voordelig tarief een 'velo' huren vanaf een dag. Je vraagt on line een dagpas aan en dan kan je vanaf dat je de dagpas activeert, 24 uur lang een fiets huren. De fietsstationnen staan over de hele stad verspreid en je kan op punt A de fiets ontlenen en die terugplaatsen op punt B. Via de 'velo app' kun je checken of er nog fietsen aanwezig zijn en of er nog plaats is om je fiets in het fietsstation te plaatsen. Dit systeem is erg handig voor toeristen of studenten. Zo is het ook mogelijk om een jaarpas of weekpas te nemen voor wie wat langer een fiets wenst te gebruiken. Dit systeem zou voor Brugge zeker een meerwaarde bieden aangezien Brugge perfect te verkennen valt met de fiets, je de fiets 's nachts ook kunt gebruiken en je niet zoals bij de Blue Bikes de fiets moet terugbrengen van waar je die gehaald hebt (het station). Als we naar een betere en duurzame mobiliteit willen gaan voor onze stad, denk ik dat de velo niet kan ontbreken in een stad zoals Brugge. 

Mobiliteitscel Stad Brugge

Reactie

Joost Jonckheere
Volledig akkoord. Antwerpen is op dat vlak een voorbeeld hoe de fiets actief gepromoot wordt in het stadsbeeld. De logica om koning auto te vervangen door koning fiets moet dan wel in de infrastructuur ook volgen. Maak de randgemeenten van Brugge ook fietsvriendelijk zodat mensen aangetrokken worden om met de fiets te rijden.
de toekomst van...
In het beleidsprogramma 2019-2024 staat vermeld dat de stad meer wil inzetten op deelsystemen zoals Blue-bike, e-steps, … Het stadsbestuur zal inzetten op technologie om Brugge te laten groeien en alles vlotter te organiseren.

Jouw reactie