Freddy Van Haecke
Creëren en werken, Creëren en werken - Werkgelegenheid, Treffen, Treffen - Toerisme
In uitwerking

Inspanningen doen om de Strandwijk in Zeebrugge toeristischer ter maken, biedt een enorme troef gezien strand en zee op 50 meter van treinstation liggen. Waarom kunnen treinen naar Zeebrugge Strand niet volgens hetzelfde stramien rijden zoals de treinen van en naar Knokke-Blankenberge?
Deze treinen zouden zich in Brugge kunnen opsplitsen: een deel naar Zeebrugge strand en een ander deel naar Zeebrugge dorp en / of Oostende en bij terugrit koppelen in Brugge richting binnenland.  Voordeel is hierbij dat toerist / reiziger minder of geen overstap heeft met bagage en / of (klein)kinderen; daarenboven zal dit het toerisme voor Brugge en zeker voor Zeebrugge toenemen gezien er regelmatige treinen van en naar Brugge rijden. Hierdoor kan de uitbating van restaurants, cafés, winkeltjes,... toenemen op dijk van Zeebrugge en in de omgeving hiervan.  De hamvraag is hier dan ook: wat is er eerst -> de kip (toeristen) of het ei (aanbod)?

NMBS,Toerisme Vlaanderen, Provincie West-Vlaanderen en stad Brugge

Reactie

De Groote willy
Dat is een goed idee voor de strandwijk. Het is er altijd rustig maar het moet ook leefbaar zijn voor de middenstand die er moet van leven. De laatste jaren zijn er al heel wat zaken gesloten die er waarschijnlijk niet langer kunnen van leven.
Nicolaas Jansen
Geweldig alle inspanningen zijn welkom, zoveel mensen die de Strandwijk in Zeebrugge al ontdekt hebben en regelmatig hier komen vertoeven. Er is nog ruimte genoeg om nog veel meer mensen een fijne momenten te laten beleven. Voor (jonge) ondernemers zijn er ook vele kansen en mogelijkheden.
Monique hermans
Zeer goed idee......maar wat met de illegalen hier ??????wat met al die mensen die zich zo goed inspannen om hier fijne momenten te beleven op ons mooi groot strand?????? Velen zullen hier niet meer komen of er zou veel moeten veranderen tegen de vakanties Hopen maar .......
de toekomst van...
• De Triënnale (https://www.triennalebrugge.be/) is in volle voorbereiding. Van 5 mei tot 16 september 2018 vormt Brugge het decor van de tweede editie van de Triënnale, een kunstenparcours in het hart van de historische stad. Internationale, gerenommeerde kunstenaars en architecten hebben speciaal voor het kunstenparcours nieuw monumentaal werk ontworpen met een specifieke locatie in de historische binnenstad van Brugge in gedachte. Om de link met de Triënnale duidelijk te maken, werd gekozen voor een pop-up (URB SEA) op het strand – ter hoogte van het Badengebouw - van Zeebrugge, die een aantal functies combineert: o Kunstwerk van Rotor in het kader van Beaufort (https://www.beaufort2018.be) o Pop-up strandbar URB SEA (https://www.facebook.com/URBSEACafe/) o Strandbib (https://www.brugge.be/strandbibliotheek-8) o Sportuitleendienst bij het sportstrand (https://www.brugge.be/sportstrand-zeebrugge) De opening van URB SEA vindt plaats op 31 maart en loopt gedurende de volledige periode van Beaufort (tot 30 september 2018). • Voor ondernemers die graag een project willen opzetten in Zeebrugge, voorziet de dienst economie en werk van de Stad een premie van duizend euro voor een pop-up die ten minste drie maanden open is. • Hiernaast voorziet de dienst economie en werk van de stad nog volgende stimuli en toelagen: o Buurtwinkels In het kader van het opknappremiereglement: premie van 30% op de kostprijs van de werken (met een maximum van € 5.000) voor het wonen bij een buurtwinkel, meer bepaald voor het voorzien van een afzonderlijke toegang en afzonderlijke teller- en meterkasten. Extra toelage van de dienst economie en werk van de stad van € 10.000. Toelages zijn cumuleerbaar met eventuele toelages voor herinrichting van leegstaande handelspanden o Herinrichting van leegstaande handelspanden. Toelage van maximum € 15.000. Handelspanden in Zeebrugge mogen 50% van de facturen indienen o Renovatie gevel De financiële bijdrage in de kosten voor de gevelrenovatie bedraagt maximaal 80 procent van alle weerhouden ingediende facturen met een maximum van 10.000 euro. De toelage wordt berekend op de reële aantoonbare kosten exclusief btw. Gebied Zeedijk Zeebrugge en Rederskaai o Terrasreglement Terrassen zijn toegelaten vanaf 15 maart tot 15 november. Bij de aanvraag voor een terras kan de eigenaar ook bijvoorbeeld vanaf 1 april tot eind september vragen en dan enkel voor die periode getaxeerd worden. Zeebrugge wordt belast volgens het laagste tarief. o Stranduitbating o Het uitbatingsgebied van het strand is in zones ingedeeld. De stranduitbaters betalen per aanslagjaar en per zone een belasting van 1 euro per vierkante meter o Animatie- en promotiepremie Geldt voor braderieën en zaken georganiseerd door handelsgebuurtekringen
Patrick Wijgers
Waarom is de strandwijk momenteel niet aantrekkelijk voor handelaars? In de jaren '70 was dit helemaal anders. Er was voldoende horeca, er was zelfs een discothee! Ook de bekende strandspelen gesponsord door o.a. Sobry-spaghetti waren geweldige sfeerbrengers. We hebben dit als tiener mogen meemaken en dat heeft blijvend goede herinneringen nagelaten. Dit moet toch allemaal terug in het leven te roepen zijn, desnoods met hulp van het stadsbestuur om het de handelaars wat makkelijker te maken. Zeebrugge-bad is zo mooi dat het die kans terug moet krijgen.

Jouw reactie