Tijdelijk verkeersvrij parcours voor jonge fietsers

Isabel De Craene
duurzaam verplaatsen - fietsen, Duurzaam verplaatsen
Nieuw idee
Maak de lente/zomer een stratenparcours verkeersvrij.

Maak de lente/zomer een stratenparcours verkeersvrij zodat jonge fietsers er van de wielersport kunnen proeven en jonge wielrenners er veilig kunnen trainen.
Ouders/wielerclubs/wielerschool kunnen beurtelings seingever zijn.
Bertem en Veurne gaven al het goede voorbeeld.
Ze kozen een verkeersluw parcours en maken het 1 keer per week gedurende 2 uur verkeersvrij.

Reactie

degraeve
fietsen en wandelen langs de Gemeneweideweg noord te sint kruis tussen damsevaart en brugje zuidervaartje is levensgevaarlijk zelfs onmogelijk door het vele sluupverkeer ; wie doet daar iets aan ????? Help de fietsers en wandelaars . met dank ;voor degene die zich daar wil voor inzetten .
de toekomst van...
Beste Georges, we hebben uw vraag gericht aan de fietsambtenaar van de stad.
de toekomst van...
In het beleidsprogramma 2019-2024 kunnen we lezen dat Stad Brugge zich tijdens deze legislatuur wil inzetten in een jeugdaanbod dat Brugge aantrekkelijk maakt en levendig houdt op stads-, deelgemeente- en wijkniveau. We brengen het volledige aanbod in kaart, stemmen initiatieven op elkaar af en vullen hiaten in met gerichte impulsen of een eigen aanbod. De stad gaat hiervoor actieve samenwerkingsverbanden aan. Er gaat extra aandacht naar het ontwikkelen en afstemmen van aanbod voor tieners. Vernieuwde initiatieven in sport en beweging kunnen een éénmalige opstarttoelage krijgen.

Jouw reactie