Subsidie / premie voor herbruikbare luiers

Buurt aan de beurt, Zorgen - Jeugd en kinderen, Nieuwe bronnen, Nieuwe bronnen - Duurzaamheid algemeen
Nieuw idee

Vele steden bieden nieuwe ouders een subsidie/premie aan indien zij opteren voor herbruikbare luiers in plaats van wegwerpluiers.
Herbruikbare luiers hebben een veel lagere milieu-impact (tot 7 keer minder - zelfs met het wassen en drogen van de luiers inbegrepen) maar plaatsen ouders voor een grote initiële investering in een tijd wanneer ouders reeds grote investeringen moeten maken.
Stad Brugge biedt nog geen premie aan, ik suggereer om dit wel te doen om Brugge verder op de kaart te zetten als een jonge, groene gemeente.

 

Reactie

Lore Tanghe
Wij gebruiken reeds 1 jaar wasbare luiers. Momenteel hebben we er een baby bij. Een peuter én een baby in wasbare luiers... onze afvalberg is alvast véél kleiner! Maar het is veel werk! Een beloning of een startbedrag, om de aankoop te verlichten, in de vorm van een premie zou meer mensen over de streep kunnen trekken.
Noemie
Ik ben wasbare luierconsulent en studeerde vroeger in Brugge, waar ik mijn hartje dus ook nog verloren heb. Ik weet uit ervaring dat het mensen stimuleert om te beginnen want soms is de drempel van buitenaf wel groot. Wanneer de stad waarin ze wonen dit steunt, in de vorm van een kleine premie, zijn ze bereid om de stap te wagen. Dus dankjulliewel Brugge om op deze manier jullie steentje bij te dragen aan een beter milieu!
Lizzy
Goed idee
Emily
Hier ook gevraagd naar een subsidie, stad Brugge doet dit effectief niet, wat wel jammer is. Wij zouden het super vinden mocht dit erdoor komen. Want een kleine premie is al een kleine stap naar een kleinere afvalberg!
Joke Verbeke
Ik zou dit als inwoner v Brugge destijds in 2016 geweldig gevonden hebben! Deed destijds navraag en wie ik ook aan de telefoon kreeg klonk verbaasd - na een woordje uitleg vond ze mijn vraag meer dan terecht maar ze moest me alsnog meedelen dat er geen subsidies/premies waren vr herwasbare luiers (Gent gaf die destijds wel reeds). Ik gun het alle toekomstige gezinnen van harte #bruggeklimaatneutraal.
Melissa
Ik ben een Bruggeling die is uitgeweken naar Kortrijk, waar deze subsidie al bestaat. Dat was wel een extra zetje om wasbare luiers te gebruiken. Ik ging het anders ook wel hebben gedaan maar het is fijn om te weten dat je stad groene keuzes ondersteunt. Ik ben trouwens grote fan van de wasbare luiers.
Lies vdb
Vind ik een geweldig idee! Bij mijnenstelsel kind nooit aan gedacht deze te gebruiken. Nu bij mijn tweede gebruik ik ze en ik ben heel tevreden. Alleen zou deze steun wel helpend zijn!

Jouw reactie