Straten in printbeton

Jan Lannoo
Historische stad in ontwikkeling, Historische stad in ontwikkeling - Stadsbeeld
Nieuw idee
Straten in printbeton met kasseimotief

De kasseien in de binnenstad hebben hun charme, maar zijn duur in onderhoud en gevaarlijk voor de fietsers. Brugge; de middeleeuwse stad die een fietsstad wil zijn: het lijkt een moeilijk combinatie. Toch bestaat er een oplossing die beide ambities verzoent: printbeton met kasseimotief. Dat is een vlak wegdek waarop het motief van kasseien wordt geprint. Deze bestrating is al met succes gebruikt in onder andere Roeselare, Hulst en Charleroi.

Reactie

Stijn Aelter
Dit is een heel goed voorstel: mooi, beter befietsbaar dan kasseien, weinig of geen kans op verzakkingen, weinig onderhoud. Zeker te overwegen in de poortstraten van de binnenstad waar het meeste fiets- en busverkeer door rijdt
hilde beernaert
dit lijkt me een goed voorstel en misschien kan dit ook de mobiliteit van rolstoelgebruikers ( een oud zeer in de binnenstad ) verbeteren?
Mia Lingier
Fietsers, bromfietsers en rolstoelgebruikers klagen al jaren steen en been over verzakkingen, onherstelde putten in diverse straten. Een groot probleem in elk geval in de Kathelijnestraat. Even ook de rand van de stad aanhalen : de verbinding tussen Ver Assebroek en Oostkamp ligt al jaren vol diepe putten. Zowel Brugge als Oostkamp heeft die baan (vooral de zijkanten) laten verkommeren.
Xavier Robeyns
liever een karrenspoor zoals in Leuven in de Sint-Antoniusberg
tlissewegenartje
Deze straten in printbeton zouden ook goed staan in Lissewege!
Koen Timmerman
Zeker doen: willen we van Brugge een echte fietsstad maken dan bevat dit idee veel mogelijkheden. Meer zelfs: er zijn al print-kasseien in Brugge ! Op de nieuwe balkonrotonde werd de berm in printbeton-kasseien 'aangelegd', geen mens die het verschil ziet. Met de fiets kun je ze niet testen, want daar fietsen is wat gevaarlijk ;-), tijd dus voor een teststrook in een van de te heraanleggen straten in de binnenstad of rand ?
Jan Lannoo
Aha Koen, dat wist ik niet. Bedankt voor de tip. Ik zal de rotonde eens inspecteren als ik daar eens passeer .... met de auto. :-)
de toekomst van...
Het aandachtspunt 'kasseien in de binnenstad' wordt meegenomen in de beleidsnota van 2016 waarbij het stadsbestuur kan terugvallen op een nota die uitgewerkt werd door de dienst ruimtelijke ordening met medewerking van de dienst mobiliteit en de wegendienst van de Stad Brugge. Door deze samenwerking wordt gewaakt én over een materiaalgebruik op maat van de historische binnenstad én over een materiaalgebruik dat ook het comfort van in bijzonder voetganger en fietser niet uit het oog verliest én over een materiaalgebruik dat ook gebruiks (onderhouds-/…) vriendelijk is. Bovendien werd er een vierde dimensie aangekoppeld, namelijk klimaat (< engagement via het Klimaatplan).

Jouw reactie