Stationspark Sint-Michiels

Historische stad in ontwikkeling, Historische stad in ontwikkeling - Pleinen en parken
Nieuw idee

Het stationsplein aan de achterkant van het station wordt zeer weinig gebruikt. Doe er iets mee, denk aan een park dat je kan verbinden met het park aan de zijkant van het station.

Reactie

Paul Deloof
Leuk idee, prachtig plein welke ten volle kan benut worden voor allerhande aktiviteiten, ...concerten, ijssculpturen, ..studentikoze aktiviteiten.... Verdient zeker de nodige aandacht Nog een idee : wat met de voorkant van het station, het bovendek van de stationsparking ? Er doen allerhande verhalen de ronde : wordt er nog op gebouwd? wat komt er ? blijkbaar is er ook sprake van de inrichting van een groen stadspark wat natuurlijk fantastisch zou zijn als groene long voor de bewoners van de appartementen, de studenten, de werknemers van de diverse bedrijven (NMBS, Proximus, hotels...) en de gebruikers van de parking zelf...dixit schepen Franky Dumon...De aldus verloren parkeerplaatsen zouden gecompenseerd worden via een nieuwe parking iets verderop richting Bombardier... Een directe bovengrondse verbinding over de sporen van de stationsparking naar de scholencampus KULAB, Vives, Ter Groene Poorte, aan de Spoorwegstraat voor fietsers-voetgangers behoort blijkbaar ook tot de mogelijkheden. in de Spoorwegstraat
Maarten
Goed idee! Als compensatie voor het "Groen Brugge" aan het station dat er nooit gekomen is (als je die ene vierkante meter tuin bij de appartementsgebouwen niet meerekent). Zou een nieuw rustpunt in de stad kunnen zijn.
Philippe De Smet
Als men iets wil maken, maak van het stationsplein vooraan en achteraan een klein Brugge-park met Brugse namaakhuisjes waarin men kan doorwandelen en zo of een soort mini Brugge-park. Eventueel een overdekte vlakke roltrap zoals in de luchthavens met binnenin foto's van de Brugse binnenstad. Zo kunnen de toeristen nagenieten van Brugge als ze weggaan uit Brugge en hebben degene die toekomen al een kleine indruk hoe Brugge is. En het zal tenminste nog plezant wandelen zijn op het plein vooraan en achteraan i.p.v. zoals vooraan op die vervelende klinkers. Maak iets moois van het stationsplein i.p.v. een vuil plein, en doe die fontein weg en breid de kiss- en ridezone wat uit op een degelijke vlotte manier (om te moeten betalen nu al wat ik erg vind, dan moet er wat service ook zijn in de plaats van de kant van 't Stad).
Marcia
Ik pleit voor een groenzone ... daarvan hebben we er in Brugge te weinig én de betonnen vlakte vindt niemand aantrekkelijk. Een park waar de Bruggelingen en / of toeristen - jong & oud- elkaar kunnen ontmoeten, evenementen organiseren, Brugge een nieuw gezicht geven t.a.v. de buitenwereld ... voor velen is dit de plek waar ze Brugge voor de eerste keer zien en ervaren... je weet hoe dat gaat met die eerste indrukken :-) Praktisch gezien is het een fantastische plek om evenementen te organiseren: stadsfestivals, foodtrucks, kinderanimatie, openluchtcinema, workshops, ... noem maar op ... extra troef: perfect bereikbaar met het openbaar vervoer die er zelf ook weer de vruchten van kan plukken ... Go go go!

Jouw reactie