Stationspark Sint-Michiels

Historische stad in ontwikkeling, Historische stad in ontwikkeling - Pleinen en parken
Nieuw idee

Het stationsplein aan de achterkant van het station wordt zeer weinig gebruikt. Doe er iets mee, denk aan een park dat je kan verbinden met het park aan de zijkant van het station.

Reactie

Paul Deloof
Leuk idee, prachtig plein welke ten volle kan benut worden voor allerhande aktiviteiten, ...concerten, ijssculpturen, ..studentikoze aktiviteiten.... Verdient zeker de nodige aandacht Nog een idee : wat met de voorkant van het station, het bovendek van de stationsparking ? Er doen allerhande verhalen de ronde : wordt er nog op gebouwd? wat komt er ? blijkbaar is er ook sprake van de inrichting van een groen stadspark wat natuurlijk fantastisch zou zijn als groene long voor de bewoners van de appartementen, de studenten, de werknemers van de diverse bedrijven (NMBS, Proximus, hotels...) en de gebruikers van de parking zelf...dixit schepen Franky Dumon...De aldus verloren parkeerplaatsen zouden gecompenseerd worden via een nieuwe parking iets verderop richting Bombardier... Een directe bovengrondse verbinding over de sporen van de stationsparking naar de scholencampus KULAB, Vives, Ter Groene Poorte, aan de Spoorwegstraat voor fietsers-voetgangers behoort blijkbaar ook tot de mogelijkheden. in de Spoorwegstraat
Maarten
Goed idee! Als compensatie voor het "Groen Brugge" aan het station dat er nooit gekomen is (als je die ene vierkante meter tuin bij de appartementsgebouwen niet meerekent). Zou een nieuw rustpunt in de stad kunnen zijn.
tine devroye
ja die 'tuin' heb ik eens bezocht: de vuilbakken puilden uit ..TRIESTIG.. beetje gras(vlug gelegd gras en resten op een hoop..) kleine boompjes die veel te lijden hebben van droogte in zomer, en scherpe wind op die hoogte , is trouwens eerder privé-binnen-koertje-tuin voor gasten van het hotel dacht ik wel,
Philippe De Smet
Als men iets wil maken, maak van het stationsplein vooraan en achteraan een klein Brugge-park met Brugse namaakhuisjes waarin men kan doorwandelen en zo of een soort mini Brugge-park. Eventueel een overdekte vlakke roltrap zoals in de luchthavens met binnenin foto's van de Brugse binnenstad. Zo kunnen de toeristen nagenieten van Brugge als ze weggaan uit Brugge en hebben degene die toekomen al een kleine indruk hoe Brugge is. En het zal tenminste nog plezant wandelen zijn op het plein vooraan en achteraan i.p.v. zoals vooraan op die vervelende klinkers. Maak iets moois van het stationsplein i.p.v. een vuil plein, en doe die fontein weg en breid de kiss- en ridezone wat uit op een degelijke vlotte manier (om te moeten betalen nu al wat ik erg vind, dan moet er wat service ook zijn in de plaats van de kant van 't Stad).
Marcia
Ik pleit voor een groenzone ... daarvan hebben we er in Brugge te weinig én de betonnen vlakte vindt niemand aantrekkelijk. Een park waar de Bruggelingen en / of toeristen - jong & oud- elkaar kunnen ontmoeten, evenementen organiseren, Brugge een nieuw gezicht geven t.a.v. de buitenwereld ... voor velen is dit de plek waar ze Brugge voor de eerste keer zien en ervaren... je weet hoe dat gaat met die eerste indrukken :-) Praktisch gezien is het een fantastische plek om evenementen te organiseren: stadsfestivals, foodtrucks, kinderanimatie, openluchtcinema, workshops, ... noem maar op ... extra troef: perfect bereikbaar met het openbaar vervoer die er zelf ook weer de vruchten van kan plukken ... Go go go!
tine devroye
ja, daar is zeker ruimte voor meer creativiteit dan..een betonnen vlakte: dat in een tijd waar men spreekt van klimaat: zou men zeker geen beton maar ECO steentjes moeten leggen om het regenwater terug in de bodem te laten sijpelen. Ook is er nu groot GEVAAR voor veiligheid: fietsers die naar rijselstraat rijden en andere richting kunnen BOTSen want ze zien elkaar niet in de bocht! er kan zeker gezorgd worden voor betere , veilige fietspaden(niet in zwart maar beter in geel kleur asfalt) daar, en dan met de rest: openbreken van dat slechte beton en er iets groeners van maken met veel bloemen (zie CADZAND : waar men een heel mooie haven aangelegd heeft met zeer mooi fietspad; veel HOUT..
tine devroye
ook kan ipv de parking bovengronds: auto-parking ONDERGRONDS(oesterparking) en dan is er nog meer ruimte voor andere gezelliger dingen
tine devroye
ook kan men die betonnen fiets-voetgangers tunnel tussen station en nieuwe fietsbrug over de vestengracht wat minder saai maken door KLIMOP er in te laten groeien, rondom RoND: niet snoeien na 10 cm aub! KLIMOP VREET FIJNSTOF! en dat is er genoeg op de drukke albert 1laan toch ? en overal zelfs, OOK graag: de vele WILDE KAMILLE (echte!= zeer zeldzaam en zelfs beschermd' maar niet in Brugge: want hier is ze allemaal uitgeroeid: stond waar nu grasveldje is naast Tunnel, en stond ook waar tunnel nu staat /op rand van de spoorweg: daar heeft men nu lelijke struiken gezet..) dus: TERUG laten groeien aub! was zeeeer mooi en gaf goede REUK waar nu slechte reuk is van uitlaatgassen! waarom mooie waardevolle natuur vernietigen?
tine devroye
ja, die 'fontein' aan de voorkant:waterspuitertjes , was nog idee van Moenaert… maar mag het iets Groter? waarom geen echte waterplas, met fontein (zie Rome) waar men kan zitten en de voeten afkoelen als het alweer de vierde hittegolf is in stad met boven de 40 graden??

Jouw reactie