Stand Up Paddle Boarden

Treffen, Historische stad in ontwikkeling, Historische stad in ontwikkeling - Reien en andere waterwegen, Treffen - Reien en andere waterwegen
Besproken
   

Openstellen van delen van de Brugse binnenwateren voor sportactiviteiten als roeien, Suppen (Stand Up Paddle boarden), zwemmen. Het initiatief 'SUP Door Vlaanderen', met een tussenstop in Brugge, heeft duidelijk aangetoond dat er vraag is naar een dergelijke zone.

Reactie

Roel Struyve
Klopt. Eergisteren als gids twee groepen mogen begeleiden op een Sup-tochtje over de reien. In totaal waren er ongeveer 120 enthousiaste deelnemers. Een van de frequentste bedenkingen was dat het jammer was dat het éénmalig was.
Oonagh Herman
Kan dit aanstaande zondag? Wat is vraagprijs hiervan? Mvg Oonagh
Michèle Van Lan...
Tof initiatief. Met volle teugen genoten. Zeker voor herhaling vatbaar. Zalig, ook al was het met vallen en opstaan, vanop de surfplank al peddelend, luisteren naar de suppende stadsgids die ons veel weetjes onthulde over de geschiedenis van Brugge. De foto's die wij hiervan hebben, zijn uniek! Dank je wel aan iedereen die het mogelijk maakte en ook aan fotograaf Geert.
de toekomst van...
De bevoegde diensten hebben dit verder onderzocht of dit permanent (los van tijdelijke initiatieven die er wel al zijn) mogelijk is voor (een deel van de) Brugse Reien en dit is niet het geval om volgende redenen: - Reien zijn openbaar domein zoals straten. Conform het politiereglement mag er niet gevaren worden op de Reien. Als dit toegelaten zou worden, moet het haalbaar zijn voor de politie om daar toezicht te houden - De stad kan aansprakelijk gesteld worden voor ongevallen of incidenten op het openbaar domein en dus ook op de Reien. Het continu waarborgen van die veiligheid is niet evident - Oeverbescherming: de oevers zijn niet zo stevig, intensief bevaren van de Reien zou dus ten koste van de oevers zijn. In Gent bijvoorbeeld is varen toegelaten omdat dit een kanaal is: dit is stevig, breed en diep en dus een ander verhaal dan de Brugse Reien - Veiligheid: er zijn heel wat ondiepe delen, burgers kunnen niet altijd goed inschatten waar die zich bevinden - Privacy: er zijn heel wat (vooral tuinen van) private eigendommen die grenzen aan de Reien, waar bootjes zouden kunnen aanmeren en deze tuinen binnentreden.

Jouw reactie