Sorteereilanden

Wouter Rommel
Nieuwe bronnen, Nieuwe bronnen - recyclage
In uitwerking
De gekende groene openbare vuilnisbakken vervangen door sorteereilanden

Door het plaatsen van sorteereilanden, het ophalen van gescheiden afvalfracties mogelijk maken. In navolging van de NMBS, verschillende festivals, enkele steden in het buitenland,... kan ook Brugge er voor zorgen dat het afval in de openbare ruimte gesorteerd wordt.

Stad Brugge, FostPlus, Sita, IVBO

Reactie

Roland Hostyn
Een prima idee maar jongeren zijn daar spijtig genoeg niet klaar voor. In mijn werkomgeving moet ik (babyboomer) dagelijks meerdere keren de jongere collega's er attent op maken dat een blikje bij PMD hoort en niet in de vuilniszak. Ik haal die er dan zelf uit en gooi die in de PMD zak. Eerst jongeren proberen te overtuigen dat afval sorteren belangrijk is voor de toekomst van hun eigen kinderen. Op termijn wel een héél goed idee!
Wouter
Net door het sorteren in de openbare ruimte te brengen kunnen meer mensen bereikt worden en gesensibiliseerd. Een kwestie van de mensen er mee te blijven om de oren slaan. We sorteren thuis als de besten van Europa, ook de bedrijven zijn nu verplicht om pmd apart in te zamelen. De straat is de laatste schakel... laten we er voor gaan.
Wouter
Zie ook http://brugsalternatiefforum.be/sorteren-de-bruggelingen-binnenkort-ook-hun-afval-in-de-publieke-ruimte/
de toekomst van...
De technische uitwerking voor de afvalmanden in de stad staat op de planning om te herbekijken. Dit zou kunnen gaan over een scheiding voor twee fracties (rest en pmd of een andere combinatie). Een sorteereiland zoals bij NMBS met vier fracties is technisch moeilijker haalbaar en zorgt voor een hoger vervuilingspercentage.
Marian
Sofie, van waar komt deze informatie (ivm hoger vervuilingspercentage)?
de toekomst van...
Dag Marjan, deze informatie komt via de cluster openbaar domein van de stad
Thijs Benoit
Waar kunnen we die vuilbakken aankopen?
de toekomst van...
Dag Thijs, bedoel je sorteereilanden zoals de NMBS heeft? Je kan gerust even bij hen navragen wie de leverancier is.

Jouw reactie