Schaatsen op de Reien

Stephane Batsleer
Treffen, Treffen - Reien en andere waterwegen, Historische stad in ontwikkeling, Historische stad in ontwikkeling - Reien en andere waterwegen
Nieuw idee
Op de plaats waar nu gezwommen kan worden (of op een andere locatiezoals de Speelmansrei) het water laten dichtvriezen zodat hierop geschaatst kan worden; zelfs wanneer het buiten niet hard genoeg vriest. Iedere stad / gemeente heeft tegenwoordig een ijspiste op een plein, maar bij mijn weten nog geen enkele op een echte waterloop. Je zou de leidingen van de koelvloeistoffen kunnen laten drijven aan balonnen tot het ijs de juiste dikte heeft.
 

Reactie

Maarten Noë
Ik denk dat dit niet mogelijk is omdat het ijs niet zal kunnen rusten op schuine oevers zoals bij een vijver of de Damse Vaart wel het geval is. Ik herinner me dit nog uit 1997, toen er geschaatst kon worden op de Damse Vaart, maar iedereen van de Reien gejaagd werd.
De Clerck Stefaan
De energie die nodig is om dit te bereiken, vooral wanneer het niet vriest, lijkt me nogal overdreven voor het plezier van een paar schaatsers. Nu is er al veel kritiek op de ijspiste omdat die veel verbruikt, vooral in warmere winters dus lijkt me dit vooral een verspilling van geld en middelen.

Jouw reactie