Samen creatief ondernemen

Peter Vandermeersch
Creëren en werken, Creëren en werken - startende en creatieve ondernemers
Goedgekeurd
Een plaats voorzien in Brugge die de vele kleinschalige creatieve ondernemers verzamelt onder één dak en die tegelijkertijd winkel is of waar workshops mogelijk zijn

Een plaats voorzien in Brugge die de vele kleinschalige creatieve ondernemers verzamelt onder één dak en die tegelijkertijd winkel of waar workshops mogelijk zijn. Dit naar het voorbeeld van Crafts en co in Maastricht. Daar hebben ze allemaal onderdak gekregen en geven ze workshops waardoor je zelf kan leren om met de zeer uiteenlopende materialen omgaan. Er is in Maastricht  ook een biologisch thee-/koffiehuis voorzien in deze ruimte die alles verbindt en deze plaats voor iedereen toegangelijk maakt.

Reactie

Koen Van Loo
Dit bestaat eigenlijk al: http://www.actievoorstarters.be/nl/bedrijvencentrum-brugge Er is daar nu al een mooie ruimte voor creatieve starters beschikbaar. (Wel nog geen winkel of koffiehuis, maar wat niet is kan komen.)
sophie watelle
Ben ik wel geïnteresseerd in. specifiek vanuit de invalshoek handmade en kunst.
de toekomst van...
De MAKERSREPUBLIEK in de Sint-Jacobsstraat is hier recent een mooie plek voor, zeker met het nieuwe concept van 'The Box'. De MAKERSREPUBLIEK is een open huis voor makers, jonge creatieve ondernemers en startups. Het is de thuisbasis voor Handmade in Brugge, Turbo en The Box en biedt tevens de mogelijkheid aan externe organisaties om workshops, lezingen, expo’s, recepties of andere creatieve events te organiseren. Voor meer informatie contacteer michiel@republiekbrugge.be. THE BOX is een plug & play handelspand in de MAKERSREPUBLIEK. Startende en bestaande ondernemers kunnen in The Box hun ondernemersidee of -product voor een kortere periode en met een minimum aan opstartkosten in realiteit uittesten. Ze voorzien alles wat de ondernemer nodig heeft en staan hem/haar bij met advies in elke stap die hij/zij neemt. Voor meer informatie contacteer elsie@republiekbrugge.be.
de toekomst van...
Het stadsbestuur zal in 2019-2024 nieuwe initiatieven voor creatieve economie maximaal ondersteunen. Stad Brugge stimuleert en ondersteunt lokale talenten en ambachten, zoals Handmade in Brugge, The Box, de Makersrepubliek, Bizzlocator en Turbo. Handmade in Brugge moet nog verder versterkt worden met een eigen makerslabo, een fablab als onderzoeks- en creatielab voor creatieve Bruggelingen.

Jouw reactie