PROJECT Zwart Huis

Treffen, Treffen - Creatief ontmoeten, Creëren en werken, Creëren en werken - Kunst en creatie
Besproken
Een tweede adem geven aan cinema Liberty

Gezien de roep van veel Bruggelingen om een extra zaal voor Lumière én de afwezigheid van een vertoningsplek waar je film in combinatie met andere kunsten (<cross overs met literatuur, beeldende kunst, muziek,…) kan organiseren of oude films (denk aan het Cinematek in Brussel) kan vertonen lijkt het een opportuniteit om een bestaande zaal - met een antwoord op al deze noden - te behoeden van de ondergang. Aan deze mooie locatie pal in de Brugse binnenstad kan een tweede adem worden gegeven door een jonge vzw op te richten met veel enthousiastelingen, vrijwilligers en ervaren medewerkers.

Ontdek hier de geschiedenis van deze cinema én projectfiche van de groep met alle info:

Een ontmoetingsplaats creëren, kennismaken met andere culturen en films

Meer publiek en bekendheid van de zaal

Cinema Liberty blijft bestaan

Cinematek, dienst musea en toerisme van de stad Brugge, openbaar vervoer, andere filmfestivals, scholen (Brugge en daarbuiten), Brugge Plus, stadsdiensten algemeen

Film- en cultuur liefhebbers, toeristen

Vrijwilligers, (werkings) budget, algemene werking en bestuur

Film- en cinemacultuur lanceren in Brugge

Communicatie via Brugge, VAF, social media, acties, wedstrijden

Stad Brugge helpt mee met de communicatie

Reactie

Marianne bouckaert
dat vind ik een goed initiatief!
Johan Vandewoestijne
Alles wat cinema in dit land kan stimuleren verdient de nodige steun en aandacht.
Robin Segaert
Dit is volgens mij de mooiste bioscoopzaal van Brugge en omstreken. Een door velen vergeten parel die niet mag verdwijnen.
Ignace Tousseyn
Deze unieke bioscoopzaal in het hartje van Brugge moet blijven bestaan. De stad moet hiervoor subsidies ter beschikking stellen. @ uitbater(s): mss ook eens denken aan crowdfunding?
Pieter Jonckheere
Bovendien is er veel ongebruikte ruimte boven de zaal. Er is ook al jaren ook een dispuut over een bouwovertreding in het beschermd gebouw. Jammer.
anoniem
Wat als Patrick sterft dan hebben de eigenaars van het pand vrij spel om er de zoveelste duur appartementcomplex of hotel van te maken....
leen Van Zeir
deze cinemazaal moet zeker blijven bestaan ! gelukkig zijn er nog mensen die zich daar van bewust zijn en zicht daarvoor willen inzetten, waarvoor dank !
Danny Phlypo
het zou zonde zijn om zo'n mooie zaal in hartje Brugge te laten verdwijnen!!!
Francis Poelvoorde
als bruggeling moet je opkomen voor het behoud van je verleden, al die mooie cinemazalen zijn nu bijna allemaal verdwenen, wat blijft er dan nog over in de binnenstad? de toerist die geregeld een film wil bekijken zal niet naar de kinepolis gaan, want die ligt te ver voor hen, het is een win-win, voor ons én de toerist!!!
Maarten Delmotte
Deze prachtige cinema, waar ik nog kaartjes gescheurd heb als jobstudent toen die nog drie zalen telde, het Zwart Huis heette en je daarnaast nog de Kennedy, Van Eyck, Chaplin en Memlinc in het centrum had, mag niet verdwijnen. Het zou doodzonde zijn nadat Patrick De Clerck in zijn eentje al die jaren stand gehouden heeft.

Pagina's

Jouw reactie