Project Let's Co & Co

Zorgen, Zorgen - Zorg algemeen, Treffen, Treffen - Buurtinitiatieven, Zorgen - Eenzaamheid
Goedgekeurd
Ontmoetingsplaats Let's Coffee & Connect: centrum voor integratie, duurzaamheid en transitie, voor en door ieder-een.

Let’s Co & Co wil mensen inspireren, ondersteunen en verbinden in een thuis-sfeergerichte omgeving waarbij co-creatie, coöperatie, co-inspiratie en connectie als belangrijke waarden staan voor een kwalitatief samen-zijn.

Let’s Co & Co stelt zich daarbij tot doel de integratie te bestendigen van mensen met diverse sociale achtergronden, ongeacht opleiding of job, persoonlijke situatie, gezondheid of levensvisie.

Let’s Co & Co beoogt daartoe een laagdrempelige en warme ontmoetingsplaats te creëren met een sterk sociaal en creatief draagvlak.

We willen een brug slaan naar een samenleving waar mensen wel-zijn ervaren in de vorm van geluk en gezondheid en dit in authenticiteit met respect voor de natuur en de omgeving.

Ook naar ondernemers en andere initiatiefnemers toe wil Let’s Co & Co een hub of ontmoetingslaats creëren en betekenen om ideeën en inspiratie op een laagdrempelige informele wijze uit te wisselen, te netwerken en bij te dragen tot een waardevolle samen-leving.

Let’s Co & Co wil dit bewerkstelligen via onder meer:

  • vorming: het organiseren van workshops, trainingen, infomomenten, lezingen, therapeutische begeleiding, lichaamswerk,...
  • door en met elkaar zoeken naar een gezonde levensvisie en de belichting van integere waarden:
  • bewustwording Evenwicht Loslaten Integratie Connectie Herstel Transformatie
  • het uitbaten van een coffee-tea-healthfoodbar met oog voor warm sociaal contact en een gezond lekker aanbod.

Volg deze groep op Facebook en bekijk hun filmpje hier

Momenteel ben ik volop aan het netwerken om gelijkgestemden, partners, medewerkers en vrijwilligers aan te werven voor dit project

Reactie

Jorina Deman
Dit doet me denken aan een systeem dat in Duitsland (Berlijn) wordt toegepast. Vanuit de opleiding Sociaal Werk Brugge zijn we een ontwenningshuis gaan bezoeken voor mensen met een alcoholprobleem. Aan dit ontwenningshuis waren verschillende dienstverleningen voorzien, zoals klusjesdienst, verhuisdienst, tuinkarwijen, enzovoort. Deze diensten werden door de "(ex-)verslaafden" uitgevoerd, waardoor het voor hen gemakkelijker was om terug te integreren in de maatschappij en hun leven te hervatten.
Steven Bourgeois
Dag Jorina, dank voor je reactie! Het project begint stilaan uit zijn startblokken te schieten... En we zijn zeker nog op zoek naar mensen die hun betrokkenheid ook willen omzetten in co-creatie. Voel je vrij om eens langs te komen in de Beenhouwersstraat nr 119. Hartelijke groeten, Steven Bourgeois
verplancke ria
leest als een mooi project, Steven. succes ! ria
Steven Bourgeois
Dank je, Ria!
nadia de rauw
Lijkt écht een mooi project Steven. Doe zo verder!
Steven Bourgeois
Dank je wel, Nadia! :) Steeds welkom, wanneer je in de buurt bent. Steven
Els Brys
Een veelbelovend mooi project Steven, succes !!
Steven Bourgeois
Dank voor je bemoedigende woorden, Els! En van harte welkom! Steven

Jouw reactie