Plastiekbeperking

Nieuwe bronnen, Nieuwe bronnen - Duurzaamheid algemeen
In uitwerking

Na de actie 'mei plastiekvrij' merk ik dat het heel eenvoudig is om met enkele kleine wijzigingen een berg minder plastic te 'consumeren'. Het zou goed zijn als Brugge hier verder wil gaan dan de Europese regelgeving en strenger optreedt om wegwerpplastiek dat éénmalig gebruikt wordt, zoveel mogelijk te bannen.
Het idee van '5 minuten gebruiken, 500 jaar in het milieu' kan niet langer blijven duren. Zo getuigt ook het het toepasselijk Triënnale kunstwerk aan het Jan van Eyck plein, opgebouwd uit wat enkele vrijwilligers op EEN DAG opraapten van aangespoeld plastic op een stukje strand van Hawaï.

Reactie

de toekomst van...
De Stad zet rond dit thema onder meer in op: - Ondertekenen van statiegeldalliantie - februari 2018: https://www.brugge.be/brugge-sluit-zich-aan-bij-de-statiegeldalliantie - De organisatie van educatieve activiteiten zoals Vel tegen Vel, ecodesign, rondleidingen in het containerpark, het project Milieuzorg Op School (MOS) - Het gebruik van duurzame materialen is opgenomen in de handleiding duurzame voeding op evenementen - Werd opgenomen in het klimaatplan - pijler 5 -> Stad Brugge initieert en ondersteunt klimaatbewust gedrag / Pijler 34 -> Systematisch vervangen van milieuonvriendelijke voorwerpen door duurzame alternatieven - Stad Brugge vervangt systematisch milieuonvriendelijke voorwerpen in haar organisatie door duurzame alternatieven. Bijv. metalen koffielepels i.p.v. plastieken, duurzame gadgets, composteerbare wikkel rond het stadsmagazine BruggeINspraak, geen plastic zakjes gebruiken, ..

Jouw reactie