Park sessions

Andreas Boone
Treffen, Treffen - Parken en pleinen, Treffen - Evenementen
Nieuw idee

Graag had ik een suggestie gedaan. Ik ben geen inwoner van Brugge, maar heb wel Brugge in mijn roots en ben liefhebber van de stad.

ik wandel vaak door de stad, en merk dat vooral de parken zich perfect zouden ontlenen als openluchtlocatie voor muziekevenementen op kleine schaal. Vandaar kwam het idee om, verspreid over de zomer een acht-tal gelegenheden te organiseren.

Uiteraard is dit gewoon het idee, de uitwerking zou kunnen komen vanuit verschillende organisaties/vzw’s/muziek of dansscholen/eventorganisaties/platenmaatschappijen/stad brugge/… met de bedoeling een publiek uit het netwerk/ de scene/ liefhebbers van het genre te ontvangen, maar ook toevallige passanten, toeristen, iedereen die van de zomer wil genieten, … bedoeld publiek zou zijn: jongeren, jongvolwassenen, jonge ouders, veertigers,.. kortom iedereen die van muziek en dans houdt.

Vooral de jonge ouders zijn een bevolkingsgroep waarvoor weinig aanbod is qua toegankelijke muziekevenementen/samenkomsten.

Als dertiger merk ik zelf dat gratis en spontane openluchtevenementen die overdag doorgaan het meest toegankelijk en haalbaar zijn, ook vanwege de mogelijkheid om samen met de kinderen te komen.

Gratis inkom, zonder omheiningen of ingang/ uitgang.

Drank: bio limonades, lokale producten/ producenten, coctails, streekbieren, ..

Food: lokale zelfstandigen met bv 1 food truck

De meerwaarde is voornamelijk de locatie, de openlucht, natuuromgeving, prachtig stadspark, middenin de middeleeuwse stad, gratis muziek.

Het blijft wel steeds kleinschalig met een simpele bar en eventueel een aantal (mobiele) toiletten ook moet de locatie gekozen worden op basis van zo weinig mogelijk geluidsoverlast voor bewoners.

evenementen kunnen doorgaan van smiddags tot 22u.

ook voor de inwoners en liefhebbers van de stad zou dit bijzonder in de smaak vallen.

de stad heeft al veel te bieden, maar op vlak van culturele en trendy evenementen voor jeugd, jongvolwassenen en jonge ouders kan dit concept er volgens mij wel nog bijkomen.

 

concreet had ik in gedachten:

een jazz sessie

enkele verassende bands

dub sessie

een salsa/cuban night

puur brugs: brugse artiesten

funk en soul jam

dancehall

hiphop

 

De bedoeling zou zijn dat met een beperkt budget hoogwaardige muziek gespeeld of gedraaid wordt, genoeg artiesten die hiervoor staan te springen!

Gezelligheid, en verbondenheid troef!

Volgens mij is dit een manier om nòg meer uit de stad te halen, Brugge verdient dit en haar inwoners verdienen dit!

Reactie

de toekomst van...
Momenteel zijn er al heel wat initiatieven die neigen naar gelijkaardige concepten. Denk aan Klinkende Kroegen, Moods, Benenwerk, Vama Veche, Feest in ’t Park, de (pre-)Triënnales met pop-upbars, Barrio Cantina, de Week van de Amateurkunsten, verschillende pop-upbars in de zomer, (h)eerlijk Brugge, Uitwijken, Wijkklanken, URB-festival,… Het is zo dat de Stad ruim honderd evenementen organiseert in 2018 op Brugse pleinen en parken.

Jouw reactie