Park & ride Sint-Kruis

Dirk Bekaert
Historische stad in ontwikkeling, Historische stad in ontwikkeling - Verbindings- en invalswegen
In uitwerking

Verleg de park & ride op Sint-Kruis naar de Maalse Steenweg. De parking van de kazerne kan hiervoor worden opengesteld via de Maalse Steenweg. Dit omdat de huidige locatie in de Boogschutterslaan het verkeer dwars door en naar het centrum van Sint-Kruis trekt, wat onveilig en verkeersbelastend is.

Samen met de stad Brugge

Reactie

de toekomst van...
De mobiliteitscel van de stad neemt deze vraag mee bij verder onderzoek naar kiss & ride parkings. In het huidige plan werd de optie opgenomen om een nieuwe randparking te voorzien in de Altebijstraat. De gronden moeten echter wel nog verworven worden; in het RUP (ruimtelijke uitvoeringsplan) is deze zone opgenomen als gemeenschapsvoorziening. Bijkomend wordt ook de mogelijkheid onderzocht om een randparking aan te leggen tussen het Kanaaleiland en de Baron Ruzettelaan. Deze gronden zijn eigendom van het Vlaamse Gewest.
Maarten Noë
In het voorstel staat dat je de parking van de kazerne zou kunnen openstellen. Waarom zou je dan opteren voor de aanleg van een volledig nieuwe parking, die bovendien in het midden van een woonzone terechtkomt? Waarom trek je het verkeer weg van de centrale as (Maalsesteenweg) richting woongebied? Reken daar nog eens bij dat de kruising van de Altebijstraat met de Maalsesteenweg nu al problematisch is en dan weet je dat dit een slecht idee is.

Jouw reactie