Park - ing = park

Eddy Boutens
Historische stad in ontwikkeling, Historische stad in ontwikkeling - Pleinen en parken, Historische stad in ontwikkeling - Groene ruimte
In uitwerking

Hang het park van het oud-gemeentehuis van Sint-Michiels weer aan het bos achter frituur de Bosrand aan elkaar door de weg naar het centrum onder het rondpunt te laten duiken. Elimineer de bovengrondse parking van het gemeentehuis en vervang door een ondergrondse en 'verpark' deze vrijgekomen strook. Zo wordt de achterkant van het station nog mooier ingeluid en is er voor de inwoners van Sint-Michiels een mooi stuk aaneengesloten park bij met meer ruimte voor levenskwaliteit.

© Afbeelding - http://www.sint-michiels.be/site/diensten

Reactie

de toekomst van...
De ideeën die naar voor kwamen in kader van het RUP Koning Albert I-Laan (https://www.brugge.be/voorstelling-rup-koning-albert-i-laan-en-omgeving-sint-michiels-en-rup-kinepolis-) worden momenteel verder onderzocht en hierna door het Schepencollege bekeken. Alle ideeën over dit gebied (met de focus op een groene Koning Albert I-Laan) staan beschreven in volgende link: RUP Koning Albert I-Laan - https://www.brugge.be/grup-koning-albert-i-laan----toelichtende-nota-en-verzoek-tot-raadpleging-mer.
Adelheid Blondeel
Nu de achterkant van het station al supermooi aangelegd werd mét groen en veilig en supertof en mooi voor de fietsers vind ik dit een schitterend idee! Buitenwijken groener, meer ontspannen, relax. Brugge kom op, je doet het goed en het kan nog beter en letterlijk groener. De nieuwe 'toegangspoorten' voor Brugge: groen - Jonckheere Brug en nieuwe ondertunneling onder Expressweg zou ook nog 'bosrijker' kunnen gemaakt worden met massa-aanplanting. Zou heel erg cosy kunnen worden! (wel heel erg jammer om het groen aan de Katelijnebrug weg te nemen) Wat vergroend wordt aan de ene kant moet niet weggesneden worden aan de andere kant. Luchtverontreiniging is deels kankerverwekkend.
Devroye Tine
Achterkant station (stmichiels ) vind ik helemaal niet supermooi: is keihard BETON : waarom.??. voor ZACHTE weggebruikers als voetgangers en fietsers! Niks van groen te zien als je daar kijkt! en dan nog alle mooie wilde kamillebloemen vernietigd!(overkant olv-ziekenhuis)ik wilde er nog juist ne foto van nemen..MAAR WEG!! waarom? om lelijk DOOD gras- gazon aan te leggen! hopelijk worden die die achter de tralies staan en toch niemand kwaad doen..wat gespaard?? en die bovengrondse parking aan kant stMichiels(station: is verruild voor natuurzone waar men TERUG PARKING van wil maken!! terwijl parking Stmichiels ZOVEEL OPBRENGST kan leveren! mits verder uitwerken, en ONDERGRONDS! maar ja, .. deze gezonde logische /kritische reactie zal nooit hier verschijnen, door alle brave Slaven-ambtenaars.. vd stad die op Lucht kastelen en Sprookjes gebouwd is.. Bu-ye bye.. Buy: Money takes it all//

Jouw reactie