Opwaardering Koning Albert I-Laan

Mercedes Van Volcem
historische stad in ontwikkeling - infrastructuurwerken, Historische stad in ontwikkeling
In uitwerking

De Koning Albert I-Laan is de belangrijkste invalsweg van Brugge. Vandaag nog een lelijk eendje, heeft deze majestueuze laan alles om uit te groeien tot een mooie zwaan, met veel groen en spraakmakende hedendaagse architectuur.

stad Brugge

Reactie

hilde beernaert
de opwaardering van deAlbert-1-laan naar en mooie groene invalsweg is een goed idee op voorwaarde dat er ook rekening gehouden wordt met de bewoners van de aloude woonbuurten in de zijstraten van deze grote invalsweg; momenteel lijkt er met de vergunning van nieuwe gebouwen weinig visie op een duidelijk project dat zowel "innovatief" ( spraakmakende architectuur? ) en groen is maar ook rekening houdt met de achterliggende woonbuurt ; hoogbouwblokken van 4 verdiepingen zijn niet alleen een vreselijk zicht gezien vanuit de achterliggende residentiële wijk maar ook een aanslag op de privacy en de lichtinval van de aangrenzende woningen. het kan toch niet de bedoeling zijn om een majestueuze invalsweg te creëren zonder rekening te houden met de buurtbewoners die vaak flink investeerden zowel in de aankoop en renovatie van hun woning als in de sanering van de verwaarloosde tuinen.
Didi
Sorry Hilde, misschien toch eens een klein beetje minder overdrijven. Sinds wanneer zijn 4 verdiepingen nu al hoogbouw... En aloude buurten, ... straks wanen we ons nog in het historisch centrum. So get real. En inderdaad, ik deel je mening. Innovatie houdt in dat alle stakeholders winnen. Dus terechte opmerking dat alle zijden en kanten van de mogelijke nieuwe parels behaaglijk moeten zijn. Nu, ik zou al een dossier voor Unesco opmaken. succes verzekerd.
de toekomst van...
Opzet van het RUP Koning Albert I-Laan en omgeving is een herprofilering naar een groene boulevard. Alle info over dit RUP via volgende weblink: https://www.brugge.be/rup-koning-albert-i-laan-en-omgeving-presentatie

Jouw reactie