Opmerkingen voor de binnenstad

Buurt aan de beurt, Buurt aan de beurt - Binnenstad, Duurzaam verplaatsen, Zorgen - Veiligheid, Historische stad in ontwikkeling - wonen, Creëren en werken
Nieuw idee

1. Wonen en werken: de bewoner komt eerst ( wie hier woont en wie hier werkt) niet de bezoeker

voorstellen:

  • leg betaalbare koop-huurprijzen op
  • stop woningspecualtie voor investeerders
  • voortgaande verharding van de binnenstad stopzetten

bv. als er 'openbaar groen' moet behouden blijven waar vroeger een tuin was, sta niet toe dat er één boom overblijft en de rest van het terrein met beton wordt volgegoten. 

bv. als in een bescheiden volkse wijk, een site een nieuwe bestemming krijgt, zorg dan voor meer groen. 

2. verkeer: de voetganger komt eerst! 

  • sluit voor alle verkeer de inrijstraten af aan strategische punten en niet enkel aan het begin van winkelstraten. bv. Mariastraat en Academiestraat. 
  • Maak aan de inrijstraten ter hoogte van de poorten het rechtsomkeer maken mogelijk door middel van een beperkte tweerichtingszone. bv. aan de Ezelstraat en Katelijnestraat. 

3. laden en lossen, korte- en langetermijnparkeren: de bewoner voorrang geven in eigen buurt. 

4. Vuilnis: de (twee)wekelijkse ophaling van huisvuil, papier & karton, PMD, groen en glas concentreren en de fleshalzen beperken in de binnenstad. 

  • plaats containers aan de vesten voor de kleinverbruikers. 
  • haal vuilnis niet meer op vlak aan de deur maar op verzamelpunten. 

 

Reactie

tine devroye
welja, daar zeg je iets: strenger zijn op behoud van het 'groen': aan predikherenrei zal men nu ook dat paleis restaureren, woningen van maken, al goed en wel, maar er zal veel minder 'natuur zijn, : waar nu het vijvertje en veel verwilderd groen was, zal SAAI GRAS zijn en ..saaie buxus ook misschien.. dat is zeker alweer een grote Daling voor insecten en ander leven, dat er leefde van de bloemen van bv bruidsluier;waarom niet beter door: verplichten meer te doen: muren laten begroeien, bv meidoorn met bloemen laten groeien, wilde bloemen perken.. maar ja, dat wil men niet verplichten hoor.. : het slechte MAg, het goede : daarvoor is men totaal onverschillig,

Jouw reactie