Ontsluiting domein Ter Dreve

Historische stad in ontwikkeling, Historische stad in ontwikkeling - Groene ruimte
Goedgekeurd

Dit domein van 6,5 hectare wacht op ontsluiting. Deze plek biedt bijzonder veel mogelijkheden: van volkstuintjes, joggingpad, een dierenweide, kampeerruimte voor jeugdbewegingen, locatie voor Uitwijken, picknickruimte, speelweides, speelbos tot bouwprojecten met een sociaal oogmerk. Dit domein was 76 jaar lang gesloten in functie van 'beschermde zorg'. Recent werd beslist door de directie en de raad van bestuur om dit gebied te delen met de omgeving. In september 2015 werd een moment georganiseerd voor buurtbewoners waarop ook enkele beleidsmakers aanwezig waren. De centrale vraag was: 'wat kunnen we betekenen voor de omgeving?' Het moet uiteraard een meerwaarde zijn voor Ter Dreve (inclusie met de cliënten), maar het domein biedt heel wat mogelijkheden.  De tafelsessie vanuit de toekomst van Brugge ging door tijdens de dag van de zorg op 20 maart 2016 waarbij heel wat mooie ideeën uit de bus kwamen. Momenteel wordt volop werk gemaakt van een masterplan voor deze site.

 

 

Reactie

lien verheye
Superleuk idee! hopelijk kan dit idee gerealiseerd worden. Het zou een enorme meerwaarde zijn voor alle bewoners van Sint-Michiels en omstreken!
koen dalle
dag lien, neem gerust contact met ons op als je er mee je schouders wil onder zetten!
Fonteyne stefaan
Is een prachtig idee : Ter Dreve kan zo voor zoveel mensen een meerwaarde betekenen
Siska Desmet
Fantastisch idee! Ik kom zeker es langs fietsen. Benieuwd naar vervolg van dit verhaal. ..
Christian Meersseman
Als bestuurslid van een wandelclub, vind ik het een uitdaging om ook eens de wandelaars (waaronder ook buren van Ter Dreve), door het mooie domein eens te loodsen. En het mag gezegd zijn. Het domein is prima onderhouden. Echt een pluim voor al de medewerkers.
Yvan Fonteyne
Een schitterend initiatief waarmee men inclusie in de praktijk brengt. Dit "duurzaam domein" lijkt ideaal om sociale projecten te ontwikkelen ,zoals zelfstandig wonen voor mensen met beperking.Aansluitend op de bestaande dienstverlening kunnen hier heel wat noden op een sociaal-economisch verantwoorde manier ondervangen worden. Op hoop van zegen !
Anja Willaert
Als woonbegeleider in het nieuwe woonproject 'Tillegem 1' wil een mee mijn schouders zetten onder de ontsluiting van Ter Dreve. Het zou een droom zijn van verschillende bewoners én van mezelf die in vervulling gaat: ons vervlechten met de buurt door de ontsluiting! Allemaal 'liken' en duimen in de lucht dat we bij de 5 gekozen projecten zijn!!! Men zegge het voort!
Tine Maertens
uit sympathie voor het idee :)
Ria Bruyneel
Niet alleen het domein, ook de bewoners zijn prachtig! Zij verdienen het om samen met hun buurt te kunnen werken aan een inclusieve toekomst!
Jan Artois
als inclusie tot een meerwaarde kan leiden voor eenieder kan dit steeds op mijn steun rekenen !

Pagina's

Jouw reactie