In uitwerking

Aan de Sint-Pietersplas broeden wilde vogels op het eilandje. Ook wandelaars genieten van een tocht rond de plas.
Ik stel voor om het gebied vanaf het eiland permanent ontoegankelijk te maken voor mensen in het water, zodat de dieren er niet gestoord worden. De plas is groot genoeg voor wateractiviteiten in het gedeelte ervoor.
Zo kan er meer ingezet worden op natuurontwikkeling. Denk aan de vaste zijden (randen rond de plas) vanaf dit eiland, tot het eindpunt. Dit gebied laten begroeien met struiken (zo kunnen volgels bessen / insecten eten).  Aan het einde van de plas kan een kijkwand komen zodat je kan kijken naar de plas zonder dat de dieren er hinder van ondervinden.
In de winter zijn er veel speciale 'wintergasten' (vogels) te zien, die betere bescherming moeten krijgen door op het laatste stuk meer begroeiing toe te laten.

Reactie

de toekomst van...
Er zal een masterplan opgemaakt worden op initiatief van de dienst ruimtelijke ordening van de Stad om te bekijken hoe de Sint-Pietersplas verder ontwikkeld kan worden. Deze bezorgdheden worden alvast meegenomen.
tine devroye
dankuwel, ook voor de mooie foto, (zie ook www.waarnemingen.be waar iedereen zijn waargenomen leven kan zetten, ook op dit gebied: brilduikers..ea,

Jouw reactie