Naaioma's

Loes Maveau
Creëren en werken, Creëren en werken - Kunst en creatie, Treffen, Treffen - Creatief ontmoeten
Nieuw idee

Ikzelf heb een oma die in de wintermaanden graag kleren van haar kinderen en kleinkinderen aanpast of herstelt. Zo gaan de donkere dagen vlugger voorbij en voelt ze zich nuttig, zo zegt ze zelf. Volgens mij zijn er wel meer oma's die in de donkere wintermaanden wat afleiding en gezelschap kunnen gebruiken.
Zelf zit ik regelmatig met eenvoudige naaiwerkjes. Ik heb een naaimachine maar kom er als jonge moeder niet toe om wekelijks een avond vrij te maken om naailes te volgen en zo met die naaimachine te leren werken. En dus blijven de naaiwerkjes liggen en gaan ze uiteindelijk naar oma. Nochtans is een broek inleggen vrij eenvoudig aan te leren. Ik zou het zalig vinden om op maandelijkse basis een middag of avond te organiseren waarop jonge mensen onder begeleiding van een aantal enthousiaste naaioma's zelf hun naaiwerk kunnen doen en zo een aantal basistechnieken onder de knie krijgen. Op die manier is iedereen blij.
 

Reactie

Rani Hoste
Vind ik een zalig idee, Loes! Zet me maar al op aanwezig :-)
Fien
Fantastisch! Ik kom af! :-)
de toekomst van...
Het nieuwe stadsbestuur blijft levenslang en levensbreed leren stimuleren, dat staat vermeld in het beleidsprogramma 2019-2024.

Jouw reactie