'Mercat Central' op Beursplein

Wim Van Isacker
Treffen - Parken en pleinen, Treffen - Handelaars, Historische stad in ontwikkeling - Pleinen en parken, Treffen, Historische stad in ontwikkeling
Besproken
Een centrale, overdekte markt voorzien op het Beursplein

Het succes van Kookeet bewijst het: kwaliteitsvolle voeding zit in de lift. Tegelijkertijd is er in veel steden een beweging naar meer authentieke voeding uit eigen streek. De toeristen komen misschien wel naar Brugge voor het 'Bokrijkgehalte', maar en cours de route genieten ze volop van de cafés en de restaurants.
De Zaterdagmarkt is een feest voor wie verse producten wil, maar het kan nog beter: maak aan de site van het Beursgebouw een overdekte markt die dagelijks open is, waar inwoners en toeristen dagelijks kwaliteitsvolle marktwaren kunnen kopen, waar je een goede hap kunt gaan halen. Voorbeelden zijn legio en niet alleen in het zuiden van Europa. Dit zou een nieuwe boost aan deze omgeving kunnen geven.

Reactie

Didi
Ooit al in Mercato Central in Firenze geweest? Firenze en Brugge hebben heel wat gemeen, maar dit missen we wel. Ik zou zeggen fantastich idee!!
Nico Plancqueel
Inderdaad, ik deel dezelfde mening. Vorig weekend naar Kopenhagen geweest en daar is de Torvehallerne een dagelijks succes. Zowel om producten te kopen als daar ter plaatse streekgerechten te eten. Daar is het elke dag Kook Eet. Er zijn genoeg werkende mensen die over de middag liever naar zoiets zouden afzakken dan elke dag een broodje van de Panos. Doen!
de toekomst van...
De Stad Brugge besliste in zitting van maandag 9 november 2015 om nieuwe multifunctionele congres-, expo- en evenementeninfrastructuur te voorzien op de site waar nu ook de Beurshal staat. De realisatie van een congres-, beurs- en evenementenhal is één van de speerpunten van het beleidsprogramma 2013-2018 en wordt unaniem gedragen door het College van Burgemeester en Schepenen. Streefdatum voor de start van de werkzaamheden is 2017 en de duur is twee jaar.
de toekomst van...
De voorkeursbieder voor de nieuwe Beurshal is bekend. Alle info op: http://www.detoekomstvanbrugge.be/nl/actueel/nieuwe-stap-bij-project-beurshal-beursgenootschap-souto-de-moura-meta-%E2%80%93-cfe%E2%80%99-als

Jouw reactie