Mariastraat en Katelijnestraat autoluw

Wouter Priem
Duurzaam verplaatsen, Duurzaam verplaatsen - Autoluw en verkeersvrij
Nieuw idee

Het autoluw maken van de Mariastraat en de Katelijnestraat tot aan de Ankerplaats door alle autoverkeer te verbieden tussen bepaalde uren.

Reactie

de toekomst van...
Het stadsbestuur zet in op een autoluwe binnenstad. In het beleidsprogramma 2019-2024 staat vermeld dat er op piekmomenten en in piekperiodes de drukste winkelstraten en pleinen zullen worden ingericht als voetgangerszone met aandacht voor heldere communicatie en signalisatie.
tine devroye
Ja, dat is toch niet meer te doen: koetsen met paarden, bussen autoos, fietsen, MASSAS TOERISTEN midden de straat..VRACHT wagens.. bewoners klagen dat hun huizen kapot gaan van al dat zwaar verkeer ook. Men zou zeker in het weekend met de vele toeristen moeten autoos ea verbieden, niet enkel wat 'auto LUWER maar beter is ook : één richtings verkeer: dat naar richting UIT stad gaat bv, piekperiodes : dat is enkel dan de KERST periode.. (en andre shopping-piekjes zeker) echte duurzame verbeteringen zijn dat niet, de aanleg nieuwe straat : zal bij overbelasting weer vlug in zeer slecht wegdek eindigen zo,
Véronique
Wat met de Spiegelrei ? Wordt beschermd als stadsgezicht wegen historische en artistieke waarde, maar gaat gebukt onder zwaar verkeer bussen (90 per dag) en nu tot eind 2021 ook zware voertuigen tot 12 ton !!! Huizen kraken en levensgevaarlijk voor fietsers !!!

Jouw reactie