Loop Brugge proper

Treffen, Treffen - Sport, Nieuwe bronnen, Nieuwe bronnen - recyclage
Goedgekeurd
Lopen én zwerfvuil opruimen

Loop Brugge proper: dagelijks lopen tientallen Bruggelingen langs de Vesten, in parken en pleinen, door bospaadjes en in woonbuurten: ze bouwen aan hun fysieke conditie en houden zo zichzelf in vorm. Om deze oefening nog wat scherper te maken: doe één keer per week een plastic zak mee, verzamel op je looptocht de rommel en zwerfvuil die je her en der ziet en prop deze zak van zodra vol in één van de vele afvalmanden van de stad. Voordelen zat: rek- en strekoefeningen die je loopparcours intensiveren, een 'opgeruimd staat netjes' gevoel, verbaasde blikken van toeschouwers die een voorbeeld aan jou gaan nemen en zich minder moeten ergeren, minder werk voor de stadsdiensten. Kortom: iedereen wint hierbij.

Reactie

Fien
Doe ik al regelmatig (weliswaar zonder plastic zak).
Nèle Ghyssaert
Zou een verzamelpunt als de Kringloopwinkel met een vrijwilligersvergoeding van bvb 0.01 euro per binnengebrachte fles of blik een oplossing kunnen zijn ?
de toekomst van...
Momenteel is dit een soort van 'hype' en kreeg het zelf een term: 'plogging'. Loopschoenen aan, vuilniszak in de hand en ploggen maar! Die combinatie van joggen en zwerfvuil rapen levert je niet alleen een betere conditie op, maar ook een nettere straat.

Jouw reactie