Lantaarntoren Concertgebouw

Lieven Dejager
Treffen, Treffen - Stadsbeeld
Goedgekeurd
Lantaarntoren Concertgebouw toegankelijker en gratis maken voor niet-Bruggelingen

Het terras van de lantaarntoren van het Concertgebouw gratis en toegankelijker maken zoals dat van het MAS in Antwerpen, zodat niet-Bruggelingen niet verplicht zijn een ticket te kopen van 6 euro voor de Sound Factory om van het uitzicht over de stad te kunnen genieten. Toen het nog gratis was, was een uitzicht vanop de lantaarntoren een fantastische introductie tot de stad als we vrienden van buiten Brugge op bezoek hadden.
 

Reactie

pieter martens
om meer bezoekers naar de lantaarntoren te krijgen: buiten aan de ingang een kleine muzikale installatie voorzien die al een voorsmaakje geeft van wat je mag verwachten in de soundfactory: bv een voetklavier ingewerkt in het voetpad waarop kinderen en volwassenen via voetstappen, klanken en melodieën kunnen produceren.
Marleen Brutyn
Dat vind ik een goed idee Pieter. Als Erfgoedbewaker zie ik dat de meeste bezoekers er zich amuseren en heb ik wel eens spijt dat zoveel mensen er aan voorbijgaan door de geringe zichtbaarheid van wat de Lantaarntoren aan klankinstallaties inhoudt.
Mia Lingier
Het mooie uitzicht boven mag gerust voor iedereen zijn !
de toekomst van...
Wie graag eens wil weten hoe het er achter de schermen van het Concertgebouw aan toegaat, kan vanaf september '17 een circuit volgen tot in de nok van het gebouw en terug. Op die manier kunnen de mensen kennis maken met de architectuur van de plek en de beeldende kunstcollectie die het Concertgebouw in de loop van de jaren heeft uitgebouwd. Het publiek krijgt met andere woorden een zicht op de werking achter de schermen van dit gebouw en hoe de artiesten er repeteren. Maar het absolute hoogtepunt is dat het Concertgebouw met dit parcours ook het fantastisch panorama op de binnenstad voor nog meer mensen kan openstellen. Voor de kinderen wordt een apart circuit op maat gemaakt en op zondagmorgen mogen alle Bruggelingen gratis van het uitzicht komen genieten.

Jouw reactie