Land Art Gordel

Wim Van Isacker
Treffen - Creatief ontmoeten, Treffen - Toerisme, Historische stad in ontwikkeling - Pleinen en parken, Historische stad in ontwikkeling - Stadsbeeld, Treffen, Historische stad in ontwikkeling
Nieuw idee
Land- / kunstwerkelementen toevoegen aan de groene gordel

Bekijk de groene gordel van Brugge niet vanuit één standpunt, maar neem alle mogelijke 'win-win' situaties mee. De groene gordel bestaat uit parken, kasteelparken, landbouwgebieden, natuurgebieden. Dit allemaal door de mens gemaakt. Voeg daar nieuwe landelementen aan toe door actief land-art-projecten in te zetten in de Groene Gordel (< quadriënnale?). Brugge staat te weinig op de kaart van de hedendaagse kunst, maar kan er op die manier wel op geraken. Groot voordeel van Land-Art is dat het door iedereen beleefbaar is en permanent aanwezig blijft. Niet zoals een grote tentoonstelling: die komt en die gaat ook weer en daarna resten alleen nog 'overschotaffiches'. Bovendien is er op dit vlak voorlopig nog geen concurrentie in België.
Hiermee hebben de kunstminnende toeristen een reden om uit het ei van Brugge te komen, hier een dag langer te blijven en de Brugse omgeving te leren kennen.

Reactie

ALAIN VAN BELLE
Heel goed idee !! Zeker mogelijk tot samenwerking met project "BrugOase" ( FB en site TVB )die een groen cultureel trefpunt wil creëren . Hebben ook al veel ervaring op gebied van artistieke evenementen :-) Let's get together !

Jouw reactie