Labyrint B

Chris Deleu
Treffen, Treffen - Parken en pleinen
Nieuw idee
'In het labyrint verliest men zich niet, in het labyrint vindt men zichzelf'

Samen met Maud Bekaert wil ik graag Brugge voorzien van een aantal wandellabyrinten. Het wandellabyrint kan in de grond verwerkt worden op open of gesloten plekken. Het kan ook tijdelijk gelegd worden - letterlijk met witte Carrara keien of met ander materiaal. Het labryrint nodigt mensen uit om de weg naar binnen en naar buiten te bewandelen. Ik geef de voorkeur aan het oer-labyrint, het zogenaamde Kretenzisch labyrint met 7 banen of aan een variant daarvan, het labyrint van Chartres. 
Een eerste stadslabyrint kan verschijnen op de ronde plek waar het kunstwerk van Toyo Ito stond. Ook op de Markt of het Stationsplein is er ruimte voor een permanent of tijdelijk labyrint. Elke school of ziekenhuis kan een eigen labyrint een plek geven, in tuinen kan een tuinlabyrint ontstaan, en kinderen kunnen met de ogen dicht een vingerlabyrint bewandelen. 
De meerwaarde van dit labyrint-project ligt in het creëren van plekken waar mensen tot zichzelf kunnen komen en anderen kunnen ontmoeten. Eilanden van rust en ontmoeting, van het oude loslaten en van open staan voor de toekomst.

Referentie: er werd reeds een mooi handlabyrint gemaakt dat kan gekocht worden en waarvan de opbrengst geschonken wordt aan het werk van vzw Crea Thera in Srebrenica en Sarajevo.

Op zaterdag 20 december 2015 werd er - in het kader van de warmste week van Music for Life - om 11 uur een Kretenzisch wandellabyrint op het strand van Zeebrugge gegraven. Deze wordt hierna ingewandeld om 13 uur.
 

Maud Bekaert

Reactie

Mia Lingier
Ik steun dit idee !
lieve dollé
zou mooi zijn!

Jouw reactie