Kunstpark Oud Sint-Jan

Wouter Priem
Historische stad in ontwikkeling, Creëren en werken, Creëren en werken - Kunst en creatie, Historische stad in ontwikkeling - Pleinen en parken
Nieuw idee
Een Middelheimpark in Brugge

De parking van het Oud Sint-Jan omvormen tot een groen park waar kunstenaars hun beeldhouwwerken kunnen tentoonstellen (een soort 'Middelheimpark'). Het koetshuis en de viaduct aan de Zonnekemeers kunnen in dit project geïntegreerd worden, want het koetshuis wordt al aangekondigd voor kunstwerken van de familie Claerhout. Hiernaast is dit de kans om de binnenstad autoluw te maken, op die manier is er geen nood meer aan een parking aan het Oud Sint-Jan.
 

Reactie

Koen Van Loo
Leuk idee, maar mijn zoontje wil daar ook wel kunnen voetballen. Conflict of ideas? Tenzij we er dit plaatsen natuurlijk, maar ik weet niet of dit verzekerbaar is: http://www.pinterest.com/pin/538320961682303793/
Jonathan Jetten
Super idee! Ik vind ook dat het een goed idee is om te streven naar een park met kunst en een park voor de bewoners van de buurt. Ik woon zelf in de buurt en ik zou het ook fijn vinden dat mijn petekind en zoon/dochter later hier kan spelen! Wat betreft de kunst vindt ik het ook belangrijk dat jonge artiesten hier een platform krijgen: eventueel de mogelijkheid bieden voor open air expositie/ kunstmarktjes in de zomer? Ik heb dit gezien in Taiwan, dit is echt trendy! En zo geef je de kans aan jonge artiesten! Zeker in samenwerking met de Stedelijke Academie!
Stefan Ryckier
Ik kom héél vaak en overal in Brugge... 'k heb er " mijn roots "... en ben ook echt geboren ... op deze site ... En verder heb ik ook mijn familie in de binnenstad. Mijn auto parkeer ik met opzet aan de stadsrand want ik wil steeds genieten van alles wat de stad te bieden heeft en dat doe je beter te voet. Nu mis ik nog ... veel groen ... echt ! Veel meer NATUUR in relatie met -kunst -cultuur -ontspanning ... kunnen volgens mij van Oud Sint-Jan een nog leukere plaats maken, een GROENE TOPPER, why not?

Jouw reactie