Kraantjeswater in de stad

Jozef en Erna De Coster - Willems
Nieuwe bronnen, Nieuwe bronnen - Voeding
Goedgekeurd
Drinkbus vullen met kraantjeswater in de stad

Een recent bezoek aan Boedapest leerde ons dat het prettig fietsen en wandelen is in een stad waar je op talrijke plaatsen je drinkbus kan vullen met kraantjeswater. Een toeristische stad als Brugge zou nog aantrekkelijker worden als inwoners en bezoekers op strategische plaatsen drinkwater kunnen tappen.  

Reactie

de toekomst van...
De stad onderzoekt momenteel of er publieke drinkwaterfonteinen geplaatst kunnen worden op enkele Brugse plekjes. Gratis water kan een troef zijn voor de stad om zich op die manier ecologisch en gastvrij te profileren. Nieuw is dit idee niet: zo was de waterfontein op de Eiermarkt tot 1951 een publieke drinkwaterfontein. Momenteel wordt er geïnformeerd naar prijzen bij watermaatschappij Faris.
de toekomst van...
De stad besliste op maandag 7 december 2015 om als testproject vier publieke drinkwaterfonteinen te plaatsen op enkele Brugse plekjes: Graaf Visartpark, Sasplein / Kruisvest, Minnewaterbrug en het Astridpark. Watermaatschappij Farys zal instaan voor het leveren, plaatsen en onderhouden van de fonteinen. De fonteinen zijn speciaal ontworpen voor buitengebruik en zijn vandalismebestendig.

Jouw reactie