Koetshuis De Boomhut

Treffen, Treffen - Buurtinitiatieven
In uitwerking

Op het oude kasteeldomein van Freinetschool De Boomhut staat een koetshuis dat niet gebruikt wordt. Het is aan renovatie toe om het van de sloop te redden.

Tijdens het schoolfeest van 21 mei 2016 werd iedereen uitgenodigd om mee na te denken om dit pand een zinvolle herbestemming te geven. Ideeën die naar voor kwamen zijn repetitieruimte, boerderij, tentoonstellingsruimte, ... Allemaal intiatieven die zorgen voor een meerwaarde in de buurt.

De ideeën worden nu samengebracht en voorgelegd aan de directie van Freinetschool De Boomhut. Wie nog een idee heeft en dit graag indient, kan dat via deze link.

 

 

Reactie

Patrick Stoops
Speelpleinwerking zou - wat mij betreft -een beter idee zijn. Zoon loopt er school en zit in de vakantie op zijn honger, want het domein is dan helemaal niet toegankelijk, wat toch wel zonde is...
lisameulenbergs
Als klein kindje werd het koetshuis wél dagelijks gebruikt voor allerlei activiteiten zoals een bakkerij, toneelzaal, nieuwjaarsrecepties, feestjes, creaprojecten.. Het was iets extra's om daar te zijn. Het zou dood zonde zijn dat dit wordt afgebroken, want het is een prachtig gebouw met een héél mooi verhaal achter! Mijn idee: Renoveren en laat De Boomhut leerkrachten, ouders en kinderen dit gebouw terug gebruiken voor allerlei creatieve activiteiten.
Tom Tanghe
Lang lang geleden heb ik daar nog eens een nieuwjaarsreceptie in bijgewoond. Wat een prachtig pand om te renoveren en om er met mensen, doelgroepen te spelen, dansen, zingen, huilen, lachen, scheppen... Lijkt mij een prachtig koetshuis om er een creatief therapeutische ruimte in onder te brengen om kunstzinnig met verschillende doelgroepen te werken. tom-tanghe@hotmail.com
Maria Desaever
toch niet afbreken zo'n mooi gebouw; natuur-atelier voor schoolactiviteiten, en inderdaad als theater, misschien turnlokaal.. polyvalente ruimte
Annie Vanleenhove
Zo'n prachtgebouw moet opgeknapt en gerenoveerd worden, zeker niet afgebroken! Kan door de school gebruikt worden als toneelzaal, turnzaal, multifunctionele ruimte, projecten enz. Kan ook naschools door verenigingen gehuurd worden voor repetities en opvoeringen als daar zijn: toneel,poezie, muziek, cursussen,yoga... mogelijkheden zat!
Eva Debonnet
Klinkt als muziek in de oren ;-)
Bieke Steeman
Zalig gebouw! Nog als tentoonstellingsruimte gebruikt met kunstwerkjes van kinderen,...we hebben er gedanst, gekookt, enz.... Kan toch prachtig gerenoveerd worden tot multi-functioneel gebouw voor naschoolse activiteiten, speelpleinwerking, atelier voor de school, theater,...oneindig veel mogelijkheden!
Marleen Christiaens
Het koetshuis maakt nog deel uit van het oorspronkelijke kasteeldomein. Ook de boomgaard met hoogstamfruitbomen die enkele jaren geleden aangelegd werd past in dit plaatje. Als er zoveel moeite gedaan wordt bij het beheer van de tuin om het domein te respecteren, zou het jammer zijn dat zo'n mooi gebouw moet verdwijnen. Opknappen en gebruiken voor extra buitenschoolse activiteit voor ruimer publiek dan de school?
breyten
Of voor de twee, school en er buiten. denk aan activiteiten die zo wel voor de school als het brede publiek nuttig zijn. er is in mijn ogen zeker mogelijk heit tot een tweede toegang langs achter.
Mirthe Tousseyn
Een deelwerking van vzw Oranje, Jeugdatelier Oranje Brugge, is opzoek naar nieuwe lokalen. Het is een jeugdbeweging voor kinderen met en zonder beperking. Vroeger waren hun lokalen in het Vijverhof en nu kunnen ze een jaar terecht bij Kakelbont. Wie weet kunnen zij hier terecht?

Pagina's

Jouw reactie